Donald Trump interjút ad Elon Musknak

Donald Trump republikánus elnökjelölt bejelentette, hogy augusztus 12-én, hétfőn este "nagyinterjút készít Elon Muskkal", amit az exelnök az X-en jelentett be. A bejelentésben Trump egyelőre nem közölt további részleteket, és nem tisztázta, hogy az interjúban ki lesz a kérdező és ki az interjúalany.

A két üzletember viszonya korábban nem volt felhőtlen, hiszen többször is beszólogattak egymásnak a Twitteren. Ennek ellenére Musk visszaállította Trump oldalát a közösségi médiában, miután azt a Capitolium 2021. január 6-i ostroma után letiltották. A Wall Street Journal információi szerint Trump tanácsadói szerepet ajánlott Musknak, amennyiben megnyeri az elnökválasztást, és olyan területekkel foglalkozhatna, mint a határvédelem vagy a gazdaság.

Musk korábban kijelentette, hogy sem Joe Bident, sem Donald Trumpot nem fogja pénzzel támogatni az elnökválasztási kampányban. Azonban a Wall Street Journal és az X-en megjelent bejelentés szerint Musk anyagilag is támogatja Trump kampányát. Nemrégiben Musk egy deepfake technológiával készült videót osztott meg Kamala Harrisről az X-en, amelyben az alelnököt negatív színben tüntették fel.

Trump egy hete fekete újságíróknak adott interjúban kétségbe vonta Kamala Harris demokrata elnökjelölt fekete identitását, és hasonló támadásokat intézett korábban más fekete politikai ellenfeleivel szemben is. Musk pedig egy interjúban Jordan Petersonnak azt mondta, hogy a nemet váltott fiát halottként tekinti, és a "woke-vírus" fertőzte meg a gyermeke elméjét.

A Reuters értesülései szerint Elon Musk a republikánus elnökjelölttel fog beszélgetni az interjúban, de hogy pontosan miről is lesz szó, azt még nem árulták el. Musk pár órával egy Trump elleni merénylet után foglalt állást nyilvánosan Trump mellett a választási küzdelemben, és kijelentette, hogy havi 45 millió dollárt tervez adni a jelölt mögött álló Super Pac-nek. A Bloomberg szerint már át is adott egy "tekintélyesnek" nevezett összeget az America Pac-nek. Márciusban még úgy nyilatkozott, hogy nem fog egyik elnökjelöltnek sem adományozni, de a támadásra adott reakciójában már úgy fogalmazott, hogy „teljes mértékben támogatom Trump elnököt, és remélem, hogy mihamarabb felépül!”. Az úgynevezett politikai akcióbizottságok nem finanszírozhatják közvetlenül egy-egy jelölt kampányát, de a jelöltet támogató tevékenységeket – például kampányolást, terepmunkát – végezhetnek.