Letartóztatták a norvég trónörökösné fiát

Vasárnap letartóztatták Marius Borg Hoibyt, a norvég trónörökösné fiát, mivel erőszakoskodott egy lánnyal. A norvég királyi család megdöbbenéssel fogadta a hírt.

A rendőrség vasárnap letartóztatta Mette-Marit norvég trónörökösné fiát, Marius Borg Hoibyt, aki állítólag erőszakoskodott egy nővel. A sértettnek sikerült elmenekülnie a lakásból és riasztotta a rendőrséget.

A norvég média beszámolói szerint a férfi "pszichésen és fizikailag" is megtámadta a huszonéves nőt, aki emiatt agyrázkódást szenvedett és kórházba került, ahonnan hétfőn engedték ki. Marius Borg Hoibyt 30 óra rendőri őrizet után szabadon engedték, és jelenleg állítólag a Skaugum birtokon, a trónörökös családjának rezidenciáján tartózkodik.

Mette-Marit kedden utazott volna Párizsba az olimpiai játékokra férjével, Haakon norvég trónörökössel, de az incidens miatt egyelőre Oslóban maradt. A királyi család "megdöbbent" a történtek miatt, és a férfitól vért is vettek annak érdekében, hogy kiderüljön, nem állt-e kábítószer hatása alatt.

A vádak szerint Marius Borg ellen testi sértés miatt emeltek vádat, de a bíróság egyelőre nem nyilatkozott az ügyről. A nő személyazonossága egyelőre nem ismert, de Borg közösségi oldalai szerint van barátnője.