Molnár Piroska nem vállalja a térdműtétet

Molnár Piroska, a Kossuth-díjas és Nemzet Színésze címmel is elismert művésznő, nehéz döntést hozott: lemondott a térdműtéteiről, amelyekre szüksége lenne, de az operációkat már nem vállalja.

Molnár Piroska már két éve halogatja a műtétet, és most úgy döntött, nem is fekszik kés alá. A színésznő nehezen mozog, és már csak bot segítségével tud járni. A műtétek elmaradásának okairól a Blikknek nyilatkozott: "Igen, úgy volt, hogy megműtenek, de aztán az elmaradt. Bevallom, az ember fél már nekimenni ilyen protézises műtéteknek. Természetesen biztosan kellene már ide-oda, de nem hiszem, hogy így, közel nyolcvanévesen az orvosok olyan boldogok lennének, és elvállalnák az operációt, hogy új térdet varázsoljanak nekem" – mondta a színművész.

A térdproblémái ellenére Molnár Piroska továbbra is aktív a művészeti életben. Jelenleg a Megafilm Service által készített "Ványa bácsi – Buborékkeringő" című filmet forgatja, ahol Rozália szerepét alakítja, és a Thália Színházban is szerepel. A színésznő elmondása szerint már csak olyan szerepeket vállal el, amit fizikailag meg tud csinálni, leginkább ülő vagy kevés mozgást igénylő szerepeket.

Molnár Piroska a korábbi nyilatkozatai alapján már nem tervez több filmet forgatni, de a színpadi munkát még nem hagyja abba. "Amíg az ember dolgozik és becsületesen csinálja, megteszi, amit tud, ha nem szól közbe az élet. Egyelőre úgy érzem, a közönség szeret, igényel a színpadon és elfogad így is, hogy sokszor már bottal játszom. Amíg ezt érzem, addig folytatom" – fogalmazott a művésznő.

A színésznő a korához való viszonyulását is megosztotta: "Rémesen... Az ember sose hitte volna, hogy ilyen hamar eljön az ezüstös kor, de hát itt van. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy tényleg nagyon figyeljen, mert az élet rohan, és mire felkapjuk a fejünket, már kifelé megyünk belőle" – mondta Molnár Piroska.