Milák Kristóf erőnléti edzője a hírzárlatról és az úszó jövőjéről beszélt

Milák Kristóf erőnléti edzője, Zala György szerint az úszó szeretetre méltó és szeretetre vágyó sportember, aki bizonyos helyzetekben zárkózott, de a párizsi olimpián nyújtott teljesítményével bebizonyította, hogy csendben készülve is képes nagyszerű eredményekre.

Zala György, a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus, aki 2020 augusztusa óta Milák Kristóf erőnléti edzője, a Klubrádiónak adott interjúban beszélt a fiatal úszó jelenlegi helyzetéről és a közelmúlt eseményeiről. Zala elmondta, hogy Milák Kristóf boldog és nyitott személyiség, aki csak bizonyos helyzetekben mutat zárkózott magatartást.

A múlt év nehézségei után Milák úszóedzője, Virth Balázs úgy nyilatkozott, hogy tanítványának más edzővel kellene folytatnia a munkát. Zala György ezzel kapcsolatban tiszteletben tartja Virth döntését, de nem tudja, hogy alakult ki ez a helyzet.

Zala hozzátette, hogy Milák azzal védi meg magát, ha nem nyilatkozik, és a közösségi médiában is sokan egyetértenek azzal, hogy valaki ki mer állni azért, hogy hagyják őt békén. Említést tett arról is, hogy Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina is hasonlóan cselekedett a múltban. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) kérésére hírzárlat volt Milák körül, amely két nappal az interjú előtt ért véget.

Az erőnléti edző kitért arra is, hogy Hosszú Katinka a MÚSZ-t vádolta Milák felkészülésének hátráltatásával, és a teljes vezérkart lemondásra szólította fel egy Facebook-posztban, amit Milák Kristóf rajongói oldala is megosztott. Zala György azonban leszögezte, hogy az úszónak ehhez semmi köze, és nem ő kezeli a Facebook-oldalt.

Zala György szerint, ha Milák Kristóf ugyanígy folytatja, ugyanígy készül, és ugyanígy csendben készül, akkor a jövőben is hasonló eredményekre lesz képes, mint amilyeneket a párizsi olimpián elért. Az erőnléti edző hozzáfűzte, hogy a feszültségek ellenére az úszószövetség összességében mindent megadott a bajnoknak, de elképzelhető, hogy van hiányérzete, amit adott esetben nem tudunk.