A Sárkányok háza négy évad után ér véget, Kit Harington szerint gyermekei nem nézik majd meg a Trónok harcát

A Trónok harca világában játszódó Sárkányok háza sorozat négy évad után fog véget érni, a harmadik évad forgatása pedig 2025 elején kezdődik, míg Kit Harington, a Trónok harca egyik sztárja szerint gyermekei valószínűleg sosem fogják megtekinteni a híres sorozatot.

Az HBO egyik hétfői sajtótájékoztatóján a Sárkányok háza egyik alkotója, Ryan Condal bejelentette, hogy a Trónok harca spin-off sorozatot négy évadosra tervezik. A Variety információi szerint Condal megerősítette, hogy a harmadik évad forgatókönyvének megírása már befejeződött, és az előkészületek ősszel kezdődnek, a gyártás pedig 2025 elején veszi kezdetét. Azonban még nem döntöttek arról, hogy a harmadik évad is nyolc epizódból álljon-e.

A Sárkányok háza második évada nemrég ért véget, és bár az első négy rész alapján úgy tűnt, hogy a sorozat kijavította az első évad hibáit, a lezárást sokan elkapkodottnak érezték, ami hiányérzetet hagyott a nézőkben. A második évadban kevesebb volt a váratlan csavar, és a színvonal is hullámzó volt, ami nehezítette a sorozat egységes megítélését. A történet időbeli ugrásai is csökkentek, az első évadban akár 5-10 évet is átugrottak, míg a másodikban csak pár hét eseményeit követhettük végig. A második évadot kritikusok egy újabb nyolcórás előzetesnek nevezték a nagy háborúhoz, amelynek kitörése már tizenhat epizód óta várat magára, és a sorozat továbbra is ráérősen építkezik a konfliktusokat.

Kit Harington, aki Jon Snow karakterét formálta meg a Trónok harca sorozatban, és a forgatás során szerelmet is talált Rose Leslie személyében, az E! Newsnak adott interjújában elmondta, hogy úgy véli, gyermekei sosem fogják megtekinteni a sorozatot. Harington és Leslie 2018-ban kötötték össze életüket, és azóta két gyermekük született, egy fiú és egy lány. A színész szerint gyermekei valószínűleg kényelmetlenül éreznék magukat a sorozat nézése közben, és nem kívánnak majd semmit sem látni abból, amiben ő szerepelt. Harington szomorúan jegyezte meg, hogy ez olyan lesz, mint amikor ő mondja: "Hé, nézzétek, 20 évvel ezelőtt szerepeltem ebben", mire ők csak annyit válaszolnak: "Apa, nem".

Az HBO jelenleg egyszerre hét Trónok harca-spinoffon dolgozik, amelyek mind előzménytörténetek lesznek, négy animációs és három élőszereplős formátumban. Ezek között szerepelhet Hódító Aegon legendája, Corlys Velaryon utazásai Essos körül, Dorne kialakulásának története, és talán a távoli Yi Ti világának bemutatása is. A Sárkányok háza harmadik évada 2026-ban érkezik, míg jövőre az HBO bemutatja George R.R. Martin "A hét királyság lovagja" című regénysorozatának adaptációját, amely "A Kóborlovag" címen fog futni.