Lakatos Ticián búcsúztatása és a Ferrari modellváltása

Fehér ruhában, zokogva kísérték utolsó útjára szerettei Lakatos Ticiánt, a Love Island egykori győztesét, aki 24 éves korában szívinfarktusban hunyt el. A Ferrari bejelentette, hogy az SF90 Stradale és a 812 GTS modelljei életciklusuk végéhez értek, és hamarosan új modellek váltják őket.

A Rákospalotai temetőben szerda kora délután vettek végső búcsút Lakatos Ticiántól, aki a vele született szívbetegség következtében távozott az élők sorából. A gyászszertartásra körülbelül 300-400 fő gyűlt össze, és a hagyományoknak megfelelően fehér ruhában érkeztek a résztvevők.

Az atya beszédében azzal vigasztalta a gyászolókat, hogy Ticián örök életet nyert, mivel befogadta Jézust. A gyászmenetben többen zokogtak, és a család nevében énekelt siratóénekek kísérték az elhunytat. Ticián öccse, Renátó is megemlékezett róla, mint bajnokról, sztárról és királyról, és örök fényességet kívánt neki.

A tragédia előzményeiről is beszámoltak: Ticián barátnője találta rá összeesve, és bár a mentők másfél órán át próbálták újraéleszteni, már nem lehetett segíteni rajta. A férfi korábban már átesett egy infarktuson, de az utóbbi időben egészségesnek tűnt. A temetésen az atya pár perc csendet kért a gyászolóktól, hogy imádkozhassanak az elhunyt lelkéért, és emlékeztette őket Ticián kérésére, hogy fogadják el Jézus Krisztust. A szertartás után a gyászolók sokáig állták körül a frissen hantolt sírt.

Bár a fiatal, edzőként dolgozó férfi halálhíre után sok rosszindulatú pletyka terjengett, hamar kiderült, hogy Ticián nem használt tiltott szereket, egészséges életmódot folytatott, azonban a vele született betegsége így is legyőzte.

A Ferrari híreiről is érkeztek információk: az SF90 Stradale és a 812 GTS modellek életciklusa lezárult, és az utódok már bemutatásra kerültek. A Roma modell esetében is csökken a kiszállítások száma 2024 második negyedévében, mivel annak életciklusa is a végéhez közeledik. A Ferrari 2023 első felében 7044 autót szállított le, ami egyszázalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, és a rendelésállományuk 2026-ig megtelt.