Telefonos útmutatás segítségével született meg egy kislány Budapesten

Egy budapesti férfi a mentők telefonos útmutatása alapján segítette világra harmadik gyermekét, miután a szülés olyan hirtelen kezdődött, hogy nem volt lehetőség kórházba szállítani a kismamát.

A 39 hetes terhes nő fájásai délután kezdődtek, és az események annyira felgyorsultak, hogy a férjnek a mentők telefonos segítségével kellett levezetnie a szülést. A mentésirányító, aki maga is kismama volt és az eset utolsó szolgálatainak egyikén történt, mielőtt szülési szabadságára távozna, nyugodt és határozott instrukciói segítségével a férfi mindössze néhány perc alatt segítette világra a kislányt. A kisbaba néhány perc alatt világra jött, és bár a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve, a diszpécser útmutatása alapján az apa óvatosan leszedte azt, és a kislány rögtön felsírt.

A helyszínre érkező mentők megvizsgálták az újszülöttet és az édesanyját, akiket stabil állapotban szállíthattak kórházba. A hálás édesapa később levélben is megköszönte a mentésirányító segítségét, kiemelve, hogy a profi és nyugodt támogatásnak köszönhetően sikerült jól végrehajtani a szülést.

„Tudom, hogy ez egy ijesztő helyzet, és nem így tervezték az egészet, dehát ez most így alakult” – mondta a mentésirányító, aki végig nyugodt, nagyon támogató hangon beszélt. „Már nem sok van, tessék kitartani. Eddig nagyon ügyesen csinálják! Nagyon ügyesek mindketten” – dicsérte a szülőket a mentésirányító.

Külön érdekessége a történetnek, hogy a mentésirányító maga is anyai örömök elé néző kismama volt, így különösen megértő és empátiával teli hangnemben tudta támogatni az apukát ebben a rendkívüli helyzetben.

„Jaj istenem, de csodálatos ez a hang” – mondta, amikor a telefonon levezetett szülés után felsírt a kisbaba.

Disznóürülékkel teli tárolóba esett és meghalt egy munkás Szákszenden

A szákszendei sertéstelepen súlyos baleset ért három munkást, egyikük meghalt – adta hírül a kemma.hu. A tragédia még múlt héten történt Szákszenden. A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A lap információ szerint három férfi dolgozott a sertéstelepen, amikor egyikük egy disznóürülékkel teli tárolóba esett, a másik két társa próbált segíteni neki, de a metángáztól elájultak. A munkahelyi baleset ügyében nyomozást rendeltek el.

A Tenyek.hu információi szerint három férfit kellett kimenteni a hígtrágya tárolóból. Az egyik villanyszerelő volt, aki azért ment oda a társával, hogy megjavítson egy berendezést, a harmadik férfi pedig felügyelte őket. A villanyszerelő beleesett a híg disznóürülékkel teli tárolóba, társa pedig a segítségére sietett. A metángáztól viszont elájultak, ezért a rájuk felügyelő próbálta kimenteni őket, de szintén eszméletét vesztette.

Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, a helyszínre érkező tűzoltó egységek teljes légzésvédelem használata mellett mentőkötél segítségével kiemelték a férfiakat és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a helyszínre mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy fő az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette, további két főt életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink állapotstabilizálás után kórházba

– válaszolták megkeresésünkre.

A vármegyei rendőr-főkapitányság a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen.