Keresztes Ildikó: Hatvan évesen is fiatalosan

Keresztes Ildikó, az ismert énekesnő, holnap ünnepli hatvanadik születésnapját, és bár egy nehéz agyműtéten esett át, jelenleg remekül érzi magát.

Az énekesnőnél tavaly novemberben diagnosztizáltak egy háromcentis jóindulatú agydaganatot, ami miatt hónapokig pihennie kellett, és a kerek évfordulóra tervezett koncertjét is el kellett halasztania. Keresztes Ildikó azonban már visszatért a munkába, és úgy érzi, most van élete legjobb időszakában.

A Hot magazin szerint az énekesnő nem cserélne a húszéves énjével, és bár az 50. születésnapját még furcsán érezte, idén már kevesebb barátjával és rokonával tud találkozni, de sejti, hogy a barátai szerveznek valamit a háttérben. A Bors idézete szerint Keresztes Ildikó sosem voltak parái az életkorával kapcsolatban, de a hatvanas szám kimondása mégis megrémisztette.

"Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint valaha. Ebben közrejátszik a nyolc hónap pihenés, amit a műtétem után be kellett tartanom. Még februárig húzhattam volna a semmittevést, de úgy voltam vele, hogy illene visszamenni dolgozni. Nyilván a betegségem lekényszerített néhány hónapra, de akkor úgy éreztem, ennek így kell történnie, és nincsenek véletlenek. Úgy pszichésen, mint fizikailag rengeteget fejlődtem." - mesélte az előadó.

Keresztes Ildikó elmondása szerint 40 éves koráig nem foglalkoztatta az idő múlása, de az elmúlt években, miután elvesztette több kollégáját és barátját is, újraértékelte az elmúlást. A lehetőségeihez képest próbálja maximálisan kihasználni az élet minden percét, és bár kevesebbet bír, mint húszévesen, az évek által bölcsességet is kapott.

"Nem vagyok álszent, sok mindent másképpen tennék, ha újra fiatal lehetnék. Sokáig kishitű voltam magammal szemben, ami rengeteg mindenben korlátozott. Idő volt, mire elengedtem." - tette hozzá az énekesnő.

A Tényeknek adott interjúban Keresztes Ildikó részletesen beszélt a betegségéről és arról, hogy a diagnózis után magában már el is temette magát, és minden szerettét elhelyezett gondolatban. A műtét előtti időszakot élete legstresszesebb időszakaként élte meg, és bevallotta, hogy nagyon félt a haláltól. Az énekesnő szerencsére szinte már teljesen felépült, de a daganat növekedése komoly aggodalmakat keltett benne, hiszen az agyban már nem tudott volna több helyet foglalni, és ez súlyos egészségügyi problémákat okozhatott volna.