Losonczi Dávid az elődöntőben kikapott, de a bronzért küzdhet

Losonczi Dávid, az ESMTK birkózója, a férfiak 87 kg-os kötöttfogású kategóriájában az elődöntőben kikapott a bolgár Szemen Novikovtól, de még van esélye éremért küzdeni Párizsban.

Losonczi Dávid a negyeddöntőben legyőzte a címvédő szerb Alekszandr Komarovot, ezzel biztosítva helyét az elődöntőben. Az első mérkőzésén az azeri Rafiq Hüseynov ellen aratott győzelmet 5-2-re, majd Komarov elleni küzdelemben 2-2-es döntetlennel, pontok alapján került ki győztesen.

Az elődöntőben azonban Novikov 3-1-re diadalmaskodott a magyar birkózó felett. Losonczi az első három perc után még 1-0-ra vezetett, de Novikov az utolsó pillanatokban szerzett ponttal fordított és biztosította be a győzelmét. Losonczi edzője megfellebbezte a döntést, de a videófelülvizsgálat megerősítette Novikov győzelmét.

A vereség ellenére Losonczi még nem zárta le a versenyt, hiszen csütörtökön a bronzéremért lép szőnyegre. Az ellenfele a vigaszág továbbjutója lesz. Losonczi a vereség után elmondta: "Sajnos jól felkészült belőlem... Nem jött ki a lépés, így alakult sajnos." A birkózó célja továbbra is az érem megszerzése.