A magyarok szerdai programja az olimpián

A Párizsi Olimpia 12. napján a magyar sportolók számos versenyszámban lépnek majd szőnyegre, vízre és pályára. A férfi vízilabda-válogatott az elődöntőbe jutásért küzd meg Olaszországgal, míg atlétáink, birkózónk és taekwondósunk is izgalmas küzdelmek elé néznek.

Az atlétika versenyszámaiban Oláh Barbara és Venyercsán Bence a maratoni gyaloglás vegyes váltójában vesz részt reggel 7:30-kor a Trocadéroban, míg Kozák Luca és Kerekes Gréta a női 100 méteres gátfutás előfutamában indulnak 10:00-kor a Stade de France-ban. A 31 éves Kerekes Gréta számára már az is bravúr, hogy kijutott élete első olimpiájára.

A birkózásban Losonczi Dávid kötöttfogású 87 kg-os súlycsoportban először nyolcaddöntőt vív az azeri Rafiq Huseynovval 12:00-kor a Mars-mező Arénában, majd amennyiben továbbjut, a negyeddöntőben is érdekelt lesz, és ha sikerrel jár, az elődöntőben is megmérettetik 18:15-kor. Losonczi célja az aranyérem, és az egyértelmű éremesélyesek között számoltunk vele.

A kajak-kenu előfutamaiban Gazsó Alida Dóra 9:40-kor a női K-1 500 méteres számban futamgyőztesként jutott tovább a szombati középfutamba. Csipes Tamara szintén futamgyőztesként ment tovább 10:20-kor ugyanebben a számban. Kopasz Bálint 11:00-kor és Varga Ádám 11:10-kor a férfi K-1 1000 méteren, míg Fejes Dániel 10:40-kor és Adolf Balázs 12:20-kor a C-1 1000 méteren indulnak a Vaires-sur-Marne-i pályán. A reményfutamokban a női K-1 500, a férfi K-1 és C-1 1000 méteres számokban láthatjuk majd a magyar versenyzőket, amennyiben valaki nem jut be egyből a középfutamba.

A taekwondóban Salim Omar Gergely a férfi 58 kg-os súlycsoportban kezdi meg a küzdelmeket 12:13-kor az argentin Lucas Guzmánnal szemben a Grand Palais-ban, és amennyiben továbbjut, a negyeddöntőben 14:30-kor és az elődöntőben is tatamira lép, végül a napot a vigaszág, a bronzmérkőzések és a döntő zárja 19:30-kor. Salim Omar Gergely súlycsoportjának döntője 19:40-kor kezdődik, és az olimpiai bajnoki cím megszerzése a célja.

A vitorlázásban Vadnai Jonatán az ILCA 7 éremfutamában vesz részt, amelyet szélhiány miatt szerdára halasztottak, és 13:13-kor kezdődik a Marseille-i jachtkikötőben. Vadnai egy jó futammal a 3. helyre is feljöhet, de a legrosszabb esetben a 8. helyre is visszacsúszhat.

A vízilabda férfi negyeddöntőjében a magyar válogatott 20:35-kor Olaszország ellen küzd meg az elődöntőbe jutásért a Paris La Défense Arénában. A két válogatott életében az idei év kivételes volt, ugyanis a szerdai negyeddöntő már a hatodik meccsük lesz, ilyen valószínűleg még soha nem volt a sportág történelmében.

A magyar sportolók programja az eredmények függvényében változhat a nap folyamán, és az aktuális napi menetrendet folyamatosan követhetjük.