Éjszakai razziát tartottak a pesti éjszakában

Szombat este a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közel száz rendőr részvételével tartott komplex bűnügyi és rendészeti akciót a főváros V., VI. és VII. kerületeiben. Az akció során 751 személyt igazoltattak, és összesen 29 embert fogtak el vagy állítottak elő különböző okokból.

Az előállítottak közül öt személyt kábítószer birtoklása, kettőt garázdaság, négyet egyéb bűncselekmények, míg kettőt eltiltás hatálya alatt történő vezetés miatt állítottak elő. A rendőrség továbbá egy-egy esetben tett szabálysértési feljelentést veszélyes eszköz birtoklása és engedély nélküli vezetés miatt, valamint két esetben forgalomból kivont jármű miatt.

A közlekedési szabálysértések kapcsán két további feljelentést tettek, 16 személyt bírságoltak meg, és két esetben közterületi alkoholfogyasztás miatt róttak ki bírságot. Az akció során egy intézetből szökött fiatalt is megtaláltak, és három személyhez mentőt hívtak, mert rosszul voltak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai 42 taxi ellenőrzése után három jegyzőkönyvet vettek fel. Egy V. kerületi szórakozóhelyen a rendőrök egy embert fogtak el kábítószer birtoklása miatt, és tíz személyt mintavételre állítottak elő. Az akció célja a bűncselekmények megelőzése és megszakítása, valamint a közlekedésre veszélyes járművek kiszűrése volt.