Szigorú ellenőrzések a Sziget Fesztivál idején

A Sziget Fesztivál idején a résztvevők biztonságának érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez a Budapest Főváros Kormányhivatala. A vendéglátó egységek, a BKK járatai és a fesztivál higiénés körülményei is górcső alá kerülnek.

A kormányhivatal kedden az MTI-hez elküldött közleményében kiemelte, hogy szakemberei főként a fesztivál területére kitelepült vendéglátó egységeket, az ajándék- és ruhaértékesítési helyeket ellenőrzik, valamint együttműködnek a munkaügyi hatósággal és a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) a személyszállítási szolgáltatások ellenőrzésében.

A munkaügyi ellenőrök a fesztivál kezdete előtti építkezéseket is szemügyre veszik, és különös figyelmet fordítanak arra, hogy a cégek betartják-e a munkaidőre, pihenőidőre és munkajogviszonyokra vonatkozó szabályokat.

A közlekedésfelügyeleti szakterületen a BKK, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a XIII. kerületi közterület-felügyelet munkatársaival közösen átfogó hatósági ellenőrzéseket tartanak. Ezek során a taxivállalkozások, gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát is vizsgálják, hogy az utasoknak biztosított legyen a magas színvonalú szolgáltatás.

A kormányhivatal munkatársai emellett folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket is, mint például a mosdók, illemhelyek, ivóvízvevőhelyek állapotát és a hulladékkezelés módját.

A harmincadik Sziget Fesztivált 2024-ben augusztus 7. és 12. között rendezik meg, ahol számos előadás és interaktív program mellett olyan világsztárok lépnek fel, mint Halsey, Martin Garrix, Fred again.., Skrillex, Kylie Minogue és Liam Gallagher.

A fesztivál idején a budai alsó rakparton a Mozaik utca és a Margit híd között, valamint a Mozaik utcában időszakos lezárásokra kell számítani, és a Szentendrei úton is erősebb forgalom várható a délutáni és az esti órákban.