A sportvilág meglepetései: Srbić és Szuszaki bukása Párizsban

A sportágakban rejlő váratlan fordulatok Párizsban is bizonyították, hogy a versenyek kimenetele sosem kiszámítható. A horvát Tin Srbić a férfi torna nyújtó döntőjében kétszer is elesett, míg a verhetetlennek hitt japán birkózó, Szuszaki Jui, 82 mérkőzés után kapott ki először nemzetközi tornán.

A férfi torna nyújtó döntőjében a horvát Tin Srbić, aki az előző olimpián Tokióban ezüstérmet szerzett, és 2017-ben világbajnok volt ezen a szeren, most is éremesélyesként indult. Azonban a Bercy sportcsarnokban kétszer is leesett a nyújtóról, így az aranyérem helyett a kitartását díjazták a közönség vastapsával. Srbić a két leesés után nem adta fel, harmadszor is visszament, és bár végül az utolsó, nyolcadik helyen végzett, a közönség elismerése mellett állt. A nyolcas mezőnyből csak két versenyző nem hibázott, a japán Sinoszuke és a kolumbiai Barajas, akik azonos pontszámmal, de a japán jobb kivitelezésével végül az első két helyen végeztek.

A női birkózás 50 kilós súlycsoportjában Szuszaki Jui, a tokiói olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok, 82-0-s veretlenségi sorozattal érkezett Párizsba. A japán birkózó, aki korábban még sosem kapott ki nemzetközi tornán, meglepetésre már a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett Vinesh Phogat-tól, aki az utolsó öt másodpercben fordított és 3-2-re győzött. Szuszaki, aki Tokióban egyetlen pontot sem engedett az ellenfeleinek, és csak háromszor veszített korábban, mindháromszor Japánban, Irie Juki ellen, most Phogat ellen bukott el, aki később az elődöntőbe is bejutott. Phogat korábban az indiai birkózószövetség éléről a szexuális zaklatással vádolt vezető eltávolításáért tüntetett, és egy alkalommal őrizetbe is vették.

A sportesemények Párizsban ismét bebizonyították, hogy a versenyek kimenetelét soha nem lehet teljes bizonyossággal előre jelezni, és a sportolók kitartása, valamint a váratlan fordulatok teszik igazán izgalmassá a versenyeket.