A Sziget Fesztivál időjárása: Csütörtökön érkezhet az eső

Augusztus 7-én veszi kezdetét a Sziget Fesztivál, amely augusztus 13-a hajnaláig tart, és a legtöbb napot száraz, napsütéses időjárás jellemezheti, csupán csütörtökön kell esőre számítaniuk a fesztiválozóknak.

A kedden érkezők nyugodt, csapadékmentes időben állíthatják fel sátraikat. Szerda hajnalban a hőmérséklet 15-17 fok köré hűlhet, de napközben már 30-32 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de számottevő csapadék nem várható.

Csütörtökön reggel 16-18 fok közötti hőmérsékletre ébredhetünk, de a nap folyamán felhősebbé válhat az ég, és 28-30 fok körül alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Délután záporok, zivatarok is kialakulhatnak, amelyek miatt hirtelen lehűlhet a levegő, és a szél is felerősödhet. Az esti órákban még előfordulhat egy-egy futó zápor, de éjszakára csökken a felhőzet és csapadék sem valószínű.

Péntek hajnalra ismét 16-18 fokra csökken a hőmérséklet, de a nap folyamán visszatér a napsütés, és 31-33 fok várható. A hétvége folyamán továbbra is sok napsütésre és derült éjszakákra számíthatnak a fesztiválozók, jelentős csapadék nélkül. Szombaton és vasárnap 32-34, hétfőn pedig 34-35 fok körül alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szombaton és vasárnap hajnalban 16 és 18, hétfőn és kedden kora reggel pedig 18 és 20 fok közötti hőmérsékletre kell számítani.

Fontos megjegyezni, hogy a napos időben, különösen 10 és 16 óra között, erős, illetve nagyon erős UV-sugárzásra kell számítani, ezért ajánlott gondoskodni a bőr megfelelő védelméről.