Gyilkossági ügy rázta meg a svéd partokat

Egy német vitorlázót gyanúsítanak azzal, hogy meggyilkolta vitorlástársát a svéd partok közelében, miután egy norvégiai versenyről tértek vissza.

A tragikus esemény a Kattegat-szorosban történt, amely Svédországot Dániától választja el. Csütörtökön egy elhaladó hajó legénysége észlelt egy tengeren hányódó embert, körülbelül 25 kilométerre a svéd partoktól nyugatra. A mentőszolgálatok egy 71 éves német férfit mentettek ki a vízből, akit később a kórházban halottnak nyilvánítottak.

A göteborgi ügyészség kedden adott ki közleményt, amely szerint a halálesetet követően egy 64 éves berlini férfit vettek őrizetbe. A gyanúsítottat azzal vádolják, hogy vízbe fojtotta vitorlástársát. A gyanúsítottat vasárnap óta vizsgálati fogságban tartják Göteborgban, mivel fennáll a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének és a nyomozás tévútra vezetésének veszélye.

A két férfi egy trimaránon, azaz egy háromtestű hajón utazott hazafelé egy norvégiai regattáról. A svéd hatóságok még nem közölték, hogy milyen bizonyítékok alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a haláleset nem baleset, hanem gyilkosság.

Nyitóképünk illusztráció.