Falusi Mariann és a nyári frissítő: Bortonik koktél

Falusi Mariann, aki a Meglepetés magazinnak adott interjúban beszélt életfelfogásáról, a gyász feldolgozásáról és a barátok jelentőségéről, most a nyári frissítőként hódító bortonik koktél receptjét is megosztjuk.

Falusi Mariann jó kedélyű embernek tartja magát, és úgy véli, minden helyzetből képes kihozni a legjobbat. Az énekesnő szerint a szülei is életigenlő emberek voltak, és ezt a tulajdonságot tőlük örökölte. Falusi Mariann elmondása szerint sosem volt depressziós, és csak egyszer járt pszichológusnál, ahol rájött, hogy ő maga képes kihúzni magát a mélypontról. Számára a legjobb terápia az élő koncert, a távoli országok felfedezése, valamint a kertészkedés, amely során már a magaságyásában is termeszt zöldségeket, mint a cukkini, a paradicsom és az uborka.

Az énekesnő a barátai jelentőségéről is beszélt, különösen Lang Györgyi elvesztése után, akit testvérének tekintett. Falusi Mariann elárulta, hogy Lang lakásába rendszeresen visszajár, ahol a barátaival találkozik, és ahol minden bútor ugyanúgy maradt, ahogy Györgyi itt hagyta. A Pa-dö-dő korábbi táncosaival és zenészeivel létrehozott zártkörű Messenger-csoportjukban szerveznek találkozókat, ahol házi rétest esznek, növényeket locsolnak, és kanasztapartit rendeznek. Kulka Jancsival is hetente egyszer ott ebédelnek.

A nyári hónapokban a frissítő italok is előtérbe kerülnek, mint például a bortonik, amely a gin&tonik egy új változata fehérborral. A bortonik frissességet és finom ízvilágot nyújt, amelyet a citrusfélék és az uborka tökéletesen kiegészítenek. A koktél elkészítése egyszerű: szükség van 150 ml száraz fehérborra, 2-3 mentalevélre, egy lime-ra vagy citromra, 2-3 szelet uborkára, 120 ml tonikra és jégkockákra. A lime-ot vagy citromot szeletekre vágjuk, az uborkaszeleteket átlósan bevágjuk, a mentaleveleket összetörjük, majd pohárba tesszük. A lime másik feléből kinyert levét a pohárba öntjük, hozzáadjuk a lime- és uborkaszeleteket, a tonikot és a bort, végül jégkockákkal tálaljuk.

Falusi Mariann az elmúlt év nehézségei után nyáron próbál feltöltődni, különösen szereti a Balatont, ahol gyakran tartózkodik, és még az október eleji hideg vízben is úszik. Az énekesnő a művészvilágból is sokakkal jó viszonyt ápol, például Presser Gáborral, aki a Pa-dö-dő alapításában is segített neki és Györgyinek. Az élet túl rövid, muszáj élvezetessé tenni - szokta mondogatni a jókedélyű énekesnő, aki sok veszteség ért az elmúlt években, de ennek ellenére is optimista maradt.