Az élelmiszerárak csökkentését ígéri a TISZA Párt

Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke közösségi médián keresztül ígéretet tett arra, hogy kormányváltás esetén csökkenteni fogják az élelmiszerárakat. Kijelentette, hogy pártja azonnal 5%-ra csökkenti a gyümölcsök és zöldségek áfáját, majd később minden egészséges és alapvető élelmiszer áfáját. Hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány alatt az élelmiszerárak Magyarországon az elmúlt két évben 67%-kal nőttek, meghaladva az EU átlagát.

A TISZA Párt azt tervezi, hogy a kormányváltást követően azonnal 5%-ra csökkenti a gyümölcsök és zöldségek áfáját, majd minden egészséges és alapvető élelmiszerét. Magyar Péter bírálta az Orbán-kormány döntéseit és azonnali lépéseket ígért az élelmiszer áfa csökkentése érdekében, hogy támogassa a magyar családokat, gazdákat és az élelmiszeripart.

A TISZA Párt szerint a magas élelmiszerárak leginkább a legszegényebb polgárokat sújtják. A párt rámutatott, hogy a szomszédos országokban alacsonyabbak az élelmiszerárak az alacsonyabb áfa miatt. Magyarországon a tej- és pékáruk ára 15-18%-kal magasabb az EU átlagánál. A TISZA Párt szerint ez a helyzet arra készteti a magyarokat, hogy alacsonyabb minőségű, olcsóbb élelmiszereket vásároljanak, és kiemelte, hogy Magyarország az egy főre jutó fogyasztásban az EU-ban az utolsó helyen áll, miközben az árak tekintetében élen jár.

A TISZA Párt azt állítja, hogy Magyarországon a polgárok többet fizetnek az energiáért, üzemanyagért, banki szolgáltatásokért és a mobil/internet használatáért, mint a szomszédos országokban élők. Magyar Péter, a párt vezetője, hangsúlyozta, hogy a kormányváltás után azonnali lépéseket fognak tenni az élelmiszer áfa csökkentése érdekében, ami hozzájárul a hazai termelés ösztönzéséhez.