Ozora Fesztivál tragédiája: Öngyilkossági kísérlet volt a tűzbeugrás

Meghalt a kórházban az a külföldi fesztiválozó, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett az Ozora Fesztiválon, amikor a tábortűzbe ugrott. A tragikus esemény körülményeit jelenleg is vizsgálja a rendőrség, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Az igari fesztivál szervezői szerint az elhunyt résztvevő Szingapúrból érkezett, és öngyilkossági kísérletet hajtott végre, mikor a tűzbe ugrott.

A Telex információi alapján a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a baleset tényét, és azt, hogy a vizsgálat még folyamatban van. Egy korábbi hasonló eset után védőfalat építettek a fesztiválon, de ennek ellenére történt meg a mostani tragédia. A tűz körül 2 méteres vaskerítés van, amelyen képtelenség véletlenül beesni vagy bemászni. Ez nem az első haláleset a fesztiválon; tavaly egy 34 éves belga nő holttestét találták meg a fesztivál területén, aki felakasztotta magát egy fára.

Az Ozora Fesztivál a dádpusztai völgyrendszerben kerül megrendezésre, amelyet először az 1999-es napfogyatkozás idején tartottak, és 2005 óta évente ismétlődik Ozora néven. A fesztivál kezdetben főleg goa stílusú zenére fókuszált, de az évek során kibővült a zenei felhozatal. Évente körülbelül harmincezer ember látogat el a rendezvényre, amely a több tízezer résztvevő miatt hatalmas népszerűségnek örvend. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők 2021 óta egy rövidített változatot is szerveznek Daad néven, ugyanazon a helyszínen. A fesztivál idei időpontja 2024. július 6. és augusztus 8. között van.

A szervezők részvétüket fejezték ki a hozzátartozók felé, és hangsúlyozták, hogy a tűz körüli biztonsági intézkedések megfelelőek voltak. Napokig küzdöttek az életéért az orvosok, de sajnos nem tudták megmenteni az életét. Amennyiben további információk érkeznek, a cikk frissítésre kerül.