Hiába Pokorni Zoltán ígérete, áron alul értékesít egy kerületi ingatlant a Hegyvidéki Önkormányzat

Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat leköszönő polgármestere ellenére, hogy korábban ígéretet tett a június 9-én megválasztott önkormányzati vezetésnek, most mégis áron alul értékesít egy budai ingatlant.

Pokorni Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nyilatkozta, hogy szeptember 30-ig nem értékesít ingatlant a XII. kerületben. Ennek ellenére a Szamos és Városmajor utcák sarkán található házban lévő lakást 644 ezer forintos négyzetméteráron hirdették meg, ami Kovács Gergely, a kerület új polgármestere szerint 30 százalékkal olcsóbb, mint egy kőbányai panel. Kovács Gergely egy Facebook-bejegyzésben gúnyosan kommentálta az esetet, és kiemelte, hogy az ingatlan 65 millió 100 ezer forintos kikiáltási áron került meghirdetésre. A június 9-én megválasztott önkormányzati vezetés kérte, hogy a még hivatalban lévő kerületirányítók ne kössenek ingatlaneladásra vonatkozó szerződéseket.

Kovács Gergely kampányában hangsúlyozta a kertvárosias helyszíneken található, vegyes intézményi övezetbe sorolt telkek fontosságát, ahol a lakófunkciónál sűrűbb beépíthetőséget lehetővé tevő szabályozás felboríthatja a kertvárosias viszonyokat.

Ezzel párhuzamosan, Pokorni Zoltán ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult, miután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt arról számolt be, hogy egy hivatali alkalmazott munkaidőben takarított a polgármester házában. Kovács Gergely, akkor még csak önkormányzati képviselő, egy névtelen levél alapján értesült az ügyről, és egy felvételt is beszereztek arról, hogy a takarítónőt a hivatali kocsi vitte el Pokorni Zoltán házához. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hivatali visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást, amelyet Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány kérésére Pest megyéhez helyeztek át, mivel Terdik munkakapcsolatban állt Pokorni Zoltánnal. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megalapozottnak találta Terdik érvelését, és elfogadta, hogy a nyomozást Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytassa. Az önkormányzat szerint azonban nincs ügy, és a polgármesteri hivatalban nem történt visszaélés. Az önkormányzat válasza szerint a takarítónő, Marika néni, évek óta dolgozik Pokorni Zoltánnál, természetesen nem munkaidejében. A hvg.hu-hoz eljutott több kép arról, hogy a takarítónőt hivatali autón szállítják a polgármester lakásához. Az önkormányzat ezt azzal magyarázta, hogy Marika néni a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál, és ez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla.