Gyurcsány: Magyar Péter áruló

"Magyar áruló" – kezdi legújabb Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, aki szerint Magyar Péter nem értheti, hogy miért nem lehet soha az Orbánnal szembeni világ vezetője.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Facebook-posztjában nevezte árulónak Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, akit azzal vádol, hogy elárulta azt a köztársaságot, ami nekik az életük. Gyurcsány szerint Magyar nem érti, hogy miért nem lehet az Orbánnal szembeni világ vezetője, és hozzáteszi, hogy ő már olvasta az erről szóló irodalmat, amely már könyvtárnyi terjedelmű.

A DK elnöke kifejti, hogy nem szeretik az árulást, sem az árulókat, és nem hiszi, hogy Magyar megtért volna. Gyurcsány szerint Magyar rendes keresztény embernek tekinti magát, ezért Pál apostol példájával illusztrálja a helyzetet. Elmondása szerint a megtérésnek állomásai vannak, köztük a bűnbánat, a megalázkodás, és az elkövetett hibák, tévedések, bűnök őszinte megvallása, amivel Magyar adós.

Gyurcsány felteszi a kérdést, hogy miért kellene elhinni egy árulónak, hogy nem fogja őket elárulni, ha nem tudják, hogyan és miért talált ránk. Azt is megkérdőjelezi, hogy miért kellene bízni abban, hogy aki eddig üldözte őket, most hirtelen az ellenfeleik ellenfele lett.

Végül Gyurcsány Ferenc azzal zárja gondolatait, hogy Magyarból sok minden lehet, de egy valami nem: nem lesz a vezetőjük. Ezt azzal erősíti meg, hogy Pál apostol is csak a tizenharmadik apostol lett, és nem gondolta, hogy Péter helyére pályázhat. Gyurcsány magát Ferencnek, egy pápai fiúnak nevezi, és kijelenti, hogy Magyar lehet sok minden, de a vezetőjük nem. A politikus továbbá bibliai összehasonlítással is éles kritikát fogalmaz meg Magyar Péterrel szemben, mondván: "Az a Péter kőszikla (petra) volt, ez meg egy marék kavics, rosszabb esetben egy játékvödörnyi homok." Ezzel utalva arra, hogy Magyar Péter nem állhat egy szinten az ősi egyház vezetőjével.

Magyar Péter nem maradt adós a válasszal, kommentben jelentkezett a DK elnökének posztja alatt:

Már megint egy nehéz reggel. Elnök úr, augusztusban már a reggeli napsütés is veszélyes. ui.: No para, nem tervezem a DK vezetését átvenni. Elnök úrnál nincs arra alkalmasabb személy. Még így reggel sem.

– reagált a Tisza párt elnöke.