Alma Cooper lett Amerika legszebb nője 2024-ben

A Miss USA szépségversenyen Alma Cooper, Miss Michigan diadalmaskodott, aki ezzel Amerika legszebb nője címet nyerte el 2024-ben.

A verseny fináléját Los Angelesben rendezték meg, ahol Cooper Miss Kentucky, Connor Perry és Miss Oklahoma, Danika Christopherson versenytársait megelőzve szerezte meg a győzelmet. A 22 éves szépségkirálynő a novemberi Miss Universe világversenyen képviseli majd az Egyesült Államokat, amit idén Mexikóban tartanak. Cooper nem csupán a szépségével tűnik ki, hanem azzal is, hogy az Amerikai Egyesült Államok hadseregében szolgál másodhadnagyként és hírszerző tisztként.

A korábbi győztesek közül Noelia Voigt és UmaSofia Srivastava is lemondott a címéről, ami a Miss USA verseny 72 éves történetében példátlan esemény volt. Voigt a lemondását többek között a mérgező munkakörnyezetre, a rossz vezetésre, bullyingra és zaklatásra, valamint a verseny vezérigazgatójával kapcsolatos problémákra vezette vissza. A CNN szerint Voigt felmondólevelében a mérgező közegre panaszkodott, ami „legjobb esetben is rossz vezetés, legrosszabb esetben pedig zaklatás” volt. Hozzá hasonlóan lemondott címéről a Miss Teen USA győztese, UmaSofia Srivastava is, aki arról beszélt, hogy a versenyszervezők mennyire rosszul bánnak a szépségkirálynőkkel. A Miss USA elnöke, Laylah Rose közleményben cáfolta ezeket az állításokat.

Cooper a versenyen elmondta, hogy mint egy migráns munkás lánya és büszke afro-latin nő, az amerikai álmot éli, és hangsúlyozta, hogy a körülmények nem határozzák meg a sorsot, hanem a sikert azzal lehet elérni, hogy valaki mindig törekedjen a jobbá válásra. Az amerikai szépségversenyek történetében nem ez az első eset, hogy a hadseregben szolgáló katona nyeri el a címet, hiszen januárban Madison Marsh, a Miss Colorado és az Egyesült Államok légierejének hadnagya nyerte meg a Miss America versenyt. Coopert a korábbi királynő, a hawaii származású Savannah Gankiewicz koronázta meg, aki májusban lett a cím birtokosa, miután elődje, a Utah állambeli Noelia Voigt váratlanul lemondott.