Vujity Tvrtko visszatér Magyarországra

Vujity Tvrtko, az Amerikában élő riporter, ősszel több hónapra Magyarországra költözik, ahol országszerte és a határainkon túl is új előadásokat tart.

Vujity Tvrtko, aki évek óta Amerikában él, először Hawaii-on, majd Floridában, nagy izgalommal várja a hazatérést. Első útja egy kedvenc halászcsárdájába vezet majd, ahol a magyar ízeket és illatokat szeretné újra élvezni. Különösen a halászlére és a Túró Rudira vágyik, amelyeket Floridában nem tud hozzájutni. Bevallotta, annak örülne a legjobban, ha a repülő nem a budapesti reptéren landolna, hanem a baracsi halászcsárda mellett, és leszállás után azonnal beléphetne a konyhába.

Tvrtko tervei szerint a szűk hetven nap alatt, amit Magyarországon tölt, ötvenszer áll majd színpadon, és ezúttal nem egyedül. Útja során Felvidékre és Erdélybe is ellátogat, és igyekszik majd kihasználni az alkalmat, hogy élvezze a magyarországi tartózkodását. Például egy Békéscsabai előadás és egy Szegedi előadás között tervezi, hogy ellátogat a gyulai várfürdőbe.

A riporter tavasszal titokban már járt Magyarországon, de az az időszak nem volt számára élvezetes, mivel egészségi gondokkal küzdött. Most azonban úgy érzi, hogy jól van, egészséges és erősebb, mint valaha.

Tvrtko azt is elárulta, hogy szeretné meglátogatni minden szerettét, beleértve az erdélyi Ozsdolán élő rokonságát is. Ők már tervezhetik, milyen finomságokkal lepik majd meg. A riporter azt is hozzátette, senki ne lepődjön meg, ha a látogatása során egy cigányzenészeket alkalmazó étteremben dalra fakad, hiszen a nótázás is nagyon hiányzik neki a tengerentúlon. Természetesen azt is várja, hogy hosszú idő után találkozhasson édesanyjával.