Jövő heti időjárás: Visszatér a kánikula

A következő hét fokozatosan hozza vissza a meleget Magyarországra, vasárnap akár 38 fok is lehet. A hétfő még záporokat és zivatarokat hozhat, de a csapadék esélye a hét folyamán csökken.

A jövő hét elején még számíthatunk záporokra és zivatarokra, hétfőn a hőmérséklet elérheti a 26-31 fokot. A hét további részében azonban a csapadék esélye csökken, és a napos idő veszi át az uralmat. Kedden többnyire száraz idő várható, a hőmérséklet 25-30 fok között alakul, míg szerdán napos időre számíthatunk 27-33 fok közötti hőmérsékletekkel.

Csütörtökön változékonyabb időjárás jöhet, felhőkkel, esetleges záporokkal és zivatarokkal, valamint erősebb széllel. A hőmérséklet a reggeli 12-21 fokról délutánra 29-36 fokra emelkedhet. Pénteken hasonló időjárás várható, napos idővel és 29-36 fok közötti hőmérsékletekkel.

A hétvége igazi strandidőt ígér. Szombat többnyire napos és száraz lesz, enyhe széllel, a hőmérséklet a reggeli 13-22 fokról délutánra 31-37 fokra nő. Vasárnap tiszta vagy enyhén felhős ég várható eső nélkül, mérsékelt széllel, a hőmérséklet reggel 13-22 fok, délután pedig 32-38 fok között alakul. A reggelek frissítőek lesznek a héten.