Magyarország–Hollandia női kézilabda-mérkőzés összefoglaló

A magyar női kézilabda-válogatott szombat reggeli mérkőzésén alulmaradt Hollandiával szemben, így nem sikerült megszerezniük a csoport második helyét.

A magyar csapat már biztos továbbjutóként lépett pályára, ahol a csoport második helye volt a tét. A mérkőzés elején mindkét csapat sok hibával kezdte a kilenckor kezdődött találkozót, a csapatok felváltva vezettek, de a hollandok a 16. percben már két góllal elléptek. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése után a magyar válogatott lerohanásokból gyorsan csökkentette a hátrányt, azonban a félidő végére a hollandok ismét több góllal vezettek, 16-19-re.

A második félidőben a magyar csapat ziccereket hagyott ki, míg a hollandok megőrizték háromgólos előnyüket. Mindkét kapus, a holland Duijndam és a magyar Böde-Bíró Blanka bravúros védéseket mutatott be, utóbbi az első félidei három védése mellé térfélcsere után még nyolcat hozott. A hollandok kapusát, Duijndamot, egy ütközés miatt le kellett cserélni.

A mérkőzés hajrájában a magyar válogatott közelített az ellenfélhez, de nem tudta megelőzni őket. Az egy gólra való felzárkózás lehetőségét egy eladott labda és a hollandok gyors válasza zárta le. Végül négy gólos különbséggel, 30-26-ra diadalmaskodott Hollandia.

Szöllősi-Schatzl Nadine, a magyar válogatott balszélsője az M4 Sportnak elmondta, úgy érezte, mintha soha nem is érnék be a hollandokat: „Olyan érzés volt, hogy ha holnap reggelig játszunk, akkor sem tudunk nyerni. Vártuk az áttörést, de valami miatt nem sikerült, nem tudom az okát. Szomorkodni nincs miért, mert tovább tudtunk jutni, menni kell tovább, aztán meglátjuk, hogy ki lesz majd az ellenfél”.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a csapat védekezésben elmaradt ütközésekkel és lassú mozgással küzdött, ami valószínűleg a fáradtság miatt is volt. „Sok mindent nem sikerült az első félidőben megoldani, ami meg volt beszélve, a másodikban már inkább, de Böde-Bíró Blanka védései kellettek ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a különbséget. Ma nem voltunk tökéletesek, nem fizikális, hanem inkább mentális okokból nem voltunk ma túl harapósak” – értékelt a vezetőedző.

A vereség következtében a magyar válogatott valószínűleg a csoport harmadik helyén végez, de még a negyedik hely is elképzelhető, ha Angola megfelelő gólkülönbséggel legyőzi Brazíliát. Amennyiben harmadikok leszünk, az A csoport másodikjával, míg ha negyedikek, akkor az A csoport győztesével találkozhatunk a negyeddöntőben, Lille-ben. A folytatásban a másik csoportból kap ellenfelet a magyar csapat, Norvégia, Svédország és Dánia közül az utóbbi kettő a legvalószínűbb.