Az amerikai nő rejtélyes esete, akit egy indiai erdőben találtak meg láncolva

Hét nappal ezelőtt találtak rá egy amerikai nőre, akit egy fához kötözve találtak egy nyugat-indiai erdőben, és a mai napig nem derült ki, hogy került oda, ki kötözte oda és miért.

Az esetet a BBC számolt be először, amely szerint az 50 éves Lalita Kayi-t Sindhudurg körzet sűrű erdeiben fedezték fel pásztorok, akik a sikoltozásokat követve találtak rá az asszonyra, aki egy fához volt kötözve és „úgy üvöltött, mint egy állat”. A pásztorok értesítették a rendőrséget, akik fűrésszel elvágták a nő láncait és kórházba szállították. Lalita Kayi kórosan sovány és kiszáradt állapotban volt, de fizikailag már jobban van, és egy pszichiátriai részlegre szállították további kezelésre.

A nő állítása szerint a férje láncolta ki és hagyta az erdőben meghalni. A rendőrség a férjet a déli Tamil Nadu államban keresi, ahol a nő indiai lakcímkártyája szerint él. A hatóságok a rablást kizárták, mivel a nőnél megtalálták az útlevelének másolatát, egy mobiltelefont, egy táblagépet és 31 000 rúpiát (kb. 135 ezer forintot).

A nő korábban az Egyesült Államokban balett táncosként és jógaoktatóként dolgozott, és tíz éve költözött Tamil Naduba, hogy jógát és meditációt tanuljon. Itt ismerkedett meg a férjével, akivel később megromlott a kapcsolatuk. A rendőrség jelenleg is vizsgálja a nő állítását, de még nem erősítették meg a férj érintettségét. Az eset körülményei továbbra is homályban maradnak, és a hatóságok célja, hogy a férj minél előbb rendőrkézre kerüljön. Az asszony csak angolul beszél, és valószínűsíthető, hogy mentális betegséggel küzd. A szakemberek nem tudták megmondani, hogy a nő milyen régóta nem juthatott élelemhez. A megrázó esetről készült videót a BBC oldalán lehet megtekinteni.