A magyar női párbajtőrcsapat kiesett a párizsi olimpián

A magyar női párbajtőrcsapat elveszítette első mérkőzését Japán ellen, és ezzel kiesett a párizsi olimpián. A csapat erős kezdés után került hátrányba, és bár Marton Anna és Szűcs Luca jól küzdöttek, nem tudták ledolgozni a lemaradást, így Japán 45-37-re nyert.

A magyar csapat az előző év világbajnoki címei és az elmúlt évi Európa Játékokon szerzett bronzérem után erős esélyesként érkezett, a világranglistán a második helyen álltak. A csapat korai cseréje sem változtatott az eredményen. A magyarok az olaszok elleni győzelem után az amerikai csapattal szemben 45-39-re maradtak alul, így a hatodik helyen végeztek.

A japánok elleni mérkőzésen a magyar csapat az első kör után még 15-11-re vezetett, de a következő asszókban nehézségekbe ütköztek. Japán 25-20-ra átvette a vezetést, és a magyarok nem tudták behozni a különbséget. Szűcs Luca visszatérési kísérlete ellenére is Japán győzött 45-37-re.

A csapat tagjai között Pusztai Liza, Szűcs Luca és Marton Anna is megküzdöttek, de a japánok győzedelmeskedtek. A magyar vívók korábban egy aranyat (férfi tőrcsapat), egy ezüstöt (férfi párbajtőrcsapat) és egy bronzot (Muhari Eszter) szereztek Párizsban.