Zendaya és a párizsi figyelemfelkeltő megjelenés

Zendaya, a 27 éves Golden Globe-díjas színésznő, ismét magára vonta a figyelmet Párizsban egy merész, melltartó nélküli felsőben és egy olíva színű, csíkos szoknyában. A Dűne sztárja, aki nemrég egy csillogó fekete estélyiben tűnt fel a Fondation Louis Vuitton művészeti múzeum eseményén, ezúttal egy áttetsző felsővel és szoknyával hívta fel magára a figyelmet az utcán. Tom Holland szerelme a Crillon Hotel előtt osztogatott autogramokat és készített közös képeket a rajongóival, akik Zendaya barátságos hozzáállását nagyra értékelték.

A Salamon-szigetek olimpiai csapatánál közben furcsa helyzet alakult ki, amikor a 30 éves maratonfutó, Sharon Firisua került a 100 méteres sprinterek mezőnyébe a párizsi olimpián. Firisua, aki korábban Rio de Janeiróban és Tokióban is versenyzett, még sosem indult 100 méteres futóversenyen. A Salamon-szigeteki atlétikai szövetség elnöke, Michael Kuali sokkolónak nevezte az eseményeket, mivel az atlétikai szövetséget teljesen kihagyták a döntéshozatalból.

A Salamon-szigetek 100 méteres bajnoka, a 22 éves Jovita Arunia érthető módon nehezen fogadja el a helyzetet, és úgy érzi, olyan sportvezetőkre lenne szükség, akik a tehetségek érdekeit képviselik. Arunia azt is elmondta, hogy a történtek után soha többet nem versenyez. A női 100 méter előfutamait pénteken rendezik meg.

A párizsi olimpián azonban nem csak az atlétikai versenyek szolgáltak izgalmakkal. Egy ijesztő jelenet szakította meg az úszóversenyeket, amikor a szlovák Tamara Potocka mozdulatlanul elterült a medence szélén a 200 méteres vegyes úszás egyik előfutama után. Potocka a medence szélére ült, majd hátradőlt és nem mozdult. Az egészségügyi személyzet és az orvosok azonnal a segítségére siettek, oxigént kapott és hordágyon elvitték. A La Defense Arénában két percnyi dermedt csend után folytatódott a verseny. Potocka a hetedik helyen végzett az előfutamban, így nem volt esélye a továbbjutásra.