Tom Cruise epikus befejezéssel készül a párizsi olimpia záróünnepségére

Augusztus 11-én, vasárnap kerül sor a párizsi olimpia záróünnepségére, ahol Tom Cruise egy látványos mutatvánnyal készül áthidalni a párizsi és a Los Angeles-i játékok közötti távolságot.

A TMZ és a Hollywood Reporter forrásai szerint a színész a Stade de France stadion tetejéről fog leereszkedni, majd a pályán landol, ahol átveszi az olimpia hivatalos zászlaját. A televíziós közvetítés ezután egy korábban, március 16-án felvett jelenetre vált, ahol Cruise siklóernyőzik le a Hollywood feliratról. A felvétel előkészületeiről a TMZ képeket is közölt.

A TMZ információi szerint a mutatványt még márciusban rögzítették, és a film első két percében a színész repülőgépes utazását mutatják be Párizsból Los Angelesbe, majd ejtőernyővel a Hollywood feliratra ugrik. A film további részében Cruise átadja a zászlót más olimpikonoknak, akik Los Angeles utcáin viszik tovább – ezt a részt paparazzi felvételeken is látható volt, ahogy Cruise átadja a zászlót az első olimpikonnak. A záróünnepség során állítólag kerékpáros, gördeszkás, valamint röplabdázó olimpikon is szerepel majd.

A záróünnepség logisztikája még kidolgozás alatt áll, és a TMZ szerint lehet, hogy a kötélugrást egy kaszkadőrdublőr végzi majd a bonyolultsága miatt. A Hollywood Reporter és a TMZ forrásai szerint nem kizárt, hogy a stadionban is feltűnik majd a színész vagy egy kaszkadőr helyettesítése.

A produkciós munkálatokat a Fulwell73 nevű cég végzi, melynek társtulajdonosa James Corden, és amely többek között a Hulu-n futó The Kardashians és az Adele One Night Only című filmjéért is felelt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, azonban a Blikk és a TMZ értesülései szerint maga Tom Cruise kereste fel őket az ötlettel, hogy egy sor mutatvánnyal kösse össze a párizsi és a Los Angeles-i játékokat.

Tom Cruise korábban is részt vett olimpiai ceremónián, 2004-ben segített vinni a fáklyát Los Angelesben, a görögországi Athénban megrendezett nyári olimpiai játékok előtt. Az olimpia lenyűgöző, az egész várost bekapcsoló nyitórendezvénye, illetve annak egy epizódja nagy vitát generált világszerte, a szervezőknek még magyarázkodniuk is kellett. A Guardian szerint a záróünnepség részleteit egyelőre titkolják, csak annyi biztos, hogy Anne Hidalgo, Párizs polgármestere nyújtja majd át az olimpiai lobogót Karen Bass Los Angeles-i polgármesternek. A 62 éves filmsztárt, aki nemrég francia lovaggá is ütötték, először a Stade de France tetejéről eresztik majd le élőben, hogy megszerezze a lobogót.