Érdei építkezési incidens és a Puzsér-ügy friss fejleményei

Egy évvel ezelőtt Érden egy építkezésen egy átlagembert leütöttek, az ügyvéd az egyenlő elbánás alkotmányos elvét sürgeti, míg Ábrahám Róbert már nem gyanúsított a Puzsér Róbert elleni pofon ügyében.

Érden történt egy eset, ahol egy átlagembert leütöttek egy építkezésen, és az ügy már 338 napja húzódik a rendőrségen, ahol a verekedőt még mindig nem hallgatták ki. Az érintett ügyvédje az egyenlő elbánás alkotmányos elvét kéri figyelembe venni, hasonlóan a celebek ügyéhez. Az ügyvéd szerint az eset életveszélyes sérülést okozhatott volna, amiért 2-8 év szabadságvesztés is kiszabható. A rendőrség megerősítette, hogy a nyomozás folyamatban van a súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt, de további részleteket nem közöltek.

Közben Ábrahám Róbert már nem számít gyanúsítottnak a Puzsér Róbert elleni pofon ügyében. Ábrahám beismerte a tettet és vallomást tett a rendőrségen, de panasza nyomán a gyanúsítást megszüntették. A Blikk információi szerint Ábrahám panasszal élt a gyanúsítás ellen, mivel a nyomozók még be sem bizonyították, hogy Puzsért ököllel ütötte volna meg tenyér helyett, és ezt a Puzsér kérésére készített szakértői látlelet sem igazolta. A nyomozás továbbra is zajlik, és a vád még nem ismert, de a Blikkhez eljutott határozat szerint érdemi nyomozás nélkül vádolták meg Ábrahámot súlyos testi sértés kísérletével, ezért a gyanúsítást azonnal megszüntették. Ábrahám szerint az esetből tanulni lehet, és úgy véli, Puzsér túlzott reakcióval vádolta meg őt. Hozzátette, ha valóban ökölcsapást kapott volna, „akkor most valószínű arról beszélne, hogy lelőttem”. Ábrahám továbbra is felelősségre vonható lehet, de a konkrét vád a nyomozás eredményétől függ. Ábrahám úgy nyilatkozott, hogy Puzsér ki akarta használni a helyzetet, és bízik abban, hogy a nyomozók nem ússzák meg a manipulatív kalandot.

Az Ábrahám és Puzsér közötti vita évek óta tart, és két héttel ezelőtt tettlegességig fajult. A hatalmas botrányt kavart ügyben most már nem gyanúsítják Ábrahámot súlyos testi sértés kísérletével, mivel a nyomozóhatóság hibázott, amikor vád nélkül gyanúsították meg. A IX. kerületi Tűzoltó utcában találkoztak, hogy rendezzék a konfliktusukat, de végül Ábrahám megütötte Puzsért. A Pesti Srácok újságírója az eset után bejelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon, Puzsér pedig a IX. kerületi rendőrségen tett feljelentést. Még aznap őrizetbe vették Ábrahámot, hajnalban rabosították és kihallgatták. Ezután Puzsér hangfelvételt tett közzé a pofonról. Tusványoson Huth Gergelyt, a Pesti Srácok főszerkesztőjét is megkérdeztük a pofonról, aki azt mondta, nem helyes, hogy kollégája megütötte Puzsért, de szerinte viselnie kellene a tettei következményét, és egy igazi férfi nem rohan egyből rendőrhöz.

Puzsér Róbert a botrány után új fejezetet nyitott életében, és egy kulturális helyet, az Ingát nyitja meg Budapesten. Till Attila készített vele interjút, ahol Puzsér elmondta, hogy már túl tette magát az Ábrahám Róberttel történt incidensen. A kritikus szerint a kultúrával lehet változást elérni a politikában, ezért álmodta meg az Inga kulturális teret. Puzsér hozzátette, hogy a hely nem a profitra törekszik, hanem arra, hogy kitermelje a működési költségeit, és minden pluszban megtermelt pénzt az infrastruktúrába fektetnek vissza. Az interjúban Puzsér megjegyezte, hogy már sokszor megütötték, és ez az eset sem volt az első, és aligha az utolsó.