Vasvillás támadás egy rendőr ellen Tolnán

Egy tolnai férfi vasvillával támadt egy rendőrre, aki elektromos sokkolóval ártalmatlanította a támadót. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint egy tolnai férfi vasvillával támadt a rendőrökre, aki korábban lopás miatt kereste fel a férfit a tartózkodási helyén. A körzeti megbízott azért látogatta meg a férfit otthonában, mert az lopott az egyik helyi boltból. A rendőr a ház elkerítetlen udvaráról többször is felszólította a férfit, hogy jöjjön ki, amire a férfi vonakodva ugyan, de eleget tett.

Amikor a rendőr közölte az intézkedés célját, a férfi hirtelen felkapta a közelben letámasztott, 1,5 méter hosszúságú fanyelű, négyágú vasvillát és határozott léptekkel megindult a rendőr felé. A támadó több szúró mozdulatot tett a rendőr felsőteste felé, miközben trágárkodva fenyegetőzött és azt kiabálta, hogy megöli a hivatalos személyt.

A rendőr egy elektromos sokkolóval – aminek alkalmazására előzetesen felhívta a férfi figyelmét – ártalmatlanította a támadót, aki ennek következtében a földre esett. A rendőr ekkor megbilincselte a támadót, majd erősítést és mentőt kért a helyszínre. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, letartóztatásáról a bíróság dönt.

(Nyitóképünkön a támadó vasvillája látható. Fotó: Magyarország Ügyészsége)