Sziget Fesztivál: Óbudai lezárások és közlekedési változások

A Sziget Fesztivál miatt ma este nyolc órától forgalomkorlátozások lépnek életbe Óbudán, érintve a Budai alsó rakpartot és a közösségi közlekedést is.

A Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója közötti szakaszon lezárják, ami a 226-os autóbusz útvonalát is módosítja; a járat a Nyugati pályaudvar és Aquincum között rövidített útvonalon közlekedik. Hétfőtől augusztus 13-áig naponta 13 órától hajnali 3 óráig további időszakos lezárásokra kell számítani a Budai alsó rakparton a Mozaik utca és a Margit híd között, valamint a Mozaik utcában.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felhívja a figyelmet, hogy a fesztivál ideje alatt, különösen a délutáni és esti órákban, a Szentendrei úton jelentősen megnövekedett forgalom várható. A Sziget Fesztivált idén augusztus 7–12. között rendezik, ahol a magyar előadók közül Azahriah kapott kiemelt helyet, míg a nemzetközi sztárok közül Sam Smith, Stormzy, Aurora, Louis Tomlison, Skrillex, Halsey és MØ is színpadra lép.

Amerikai Sziget

A Blikk is beszámolt róla korábban, egy amerikai magántőkealap, a KKR 1,3 milliárd fontért (megközelítőleg 609 milliárd forintért) vette meg a népszerű európai fesztiválok mögött álló Superstruct Entertainmentet. A cég tulajdonában áll több mint 80 fesztivál. Ezek között szerepel a magyar Sziget Fesztivál is – számolt be az üzletről idén júniusban a Business Wire.

(MTI/Blikk)