Müller visszahívja a fekete nadragulyát és a fekete bürök magvait tartalmazó bébi- és gyermekételeket

A Müller Drogéria Magyarország Bt. négyféle HIPP Bio tálat és egytálételt hívott vissza, mivel a termékekben a súlyosan mérgező fekete nadragulya vagy fekete bürök növény magvai lehetnek. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívott termékeket ne fogyasszák el, és visszavihetik azokat bármelyik Müller üzletbe, ahol a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik.

A visszahívásra kerülő termékek között szerepel a 250 grammos, 2025. március 4-én lejáró HIPP Bio tál 1 év Állatfigurás tészta zöldségekkel tejszínes szószban (tételszám: B31560), a 2025. március 13-án lejáró HiPP Bio tál 1+ év Zöldséges-húsos, burgonyakockákkal és borsóval (tételszám: B31575), a 2025. március 5-ei lejáratú HiPP Bio tál 1-3 év Zöldséges rizs+marha (tételszám: B31561), valamint a 2025. március 18-ai minőségmegőrzési idejű HiPP Bio Egytálétel 1+ év Paella zöldségekkel és csirkével (tételszám: B31579).

A Nébih felhívása szerint a fekete nadragulya és a fekete bürök növények borsószerű magvai miatt a termékek fogyasztása különösen veszélyes lehet, hiszen a növények mérgezőek, és gyermekeknél már 3-4 bogyó vagy mag elfogyasztása is halálos lehet.

A vásárlók a visszahívott termékeket bármelyik Müller üzletbe visszavihetik, és az árát blokk nélkül is visszakapják. A Nébih és a Müller Drogéria Magyarország Bt. a vásárlók biztonsága érdekében hozta meg ezt a döntést, és kéri a fogyasztókat, hogy legyenek figyelmesek a termékek csomagolására és a lejárati időre.