Kós Hubert és Milák Kristóf az olimpiai úszóversenyekben

Milák Kristóf kiváló teljesítményt nyújtott a 100 méteres pillangóúszás előfutamában, ahol a legjobb időt érte el, míg Kós Hubert is megkezdte az olimpiai szereplését.

A péntek délelőtt folyamán került sor a 100 méteres pillangóúszás előfutamaira. A magyar úszók közül Milák Kristóf, aki az előző olimpián ezüstérmet szerzett, és Kós Hubert, aki az előző nap 200 méteres háton olimpiai bajnok lett, ugyanabban a futamban versenyeztek. Milák Kristóf remek formában volt, és 50,19 másodperces idővel nyerte meg a futamát, míg Kós Hubert 51,58 másodperccel a negyedik helyen végzett. Milák ezzel az idővel az esti folytatásra az első helyről várhatja a versenyeket.

Az olimpiai versenyek izgalmas csütörtöki napját Kós Hubert aranyérmével és a női kézilabdázók ünneplésével is jellemezték, valamint az asztalitenisz és a Trocadéro eseményei is szerepet kaptak. Az úszóversenyek folytatására nagy várakozásokkal tekintenek a magyar szurkolók, hiszen mindkét versenyző kiváló formában van.

Kós Hubert, aki a 200 méteres hátúszásban szerezte meg az aranyérmet, egy sétálós interjúban mesélt arról, hogy gyerekkora óta dolgozott e cél eléréséért. Érdekesség, hogy korábban nem szeretett háton úszni, mert félt, hogy beveri a fejét. A karrierje elején még próbálta kerülni ezt a számot, Tokióban vegyesúszásban indult, de az amerikai felkészülés során rájött, hogy ez lesz az ő száma. „Most nem csak hogy nem vertem be a fejem, de olimpiát nyertem vele” – mondta Kós Hubert, aki még mindig nehezen dolgozza fel sikereit, és úgy érzi, mintha holnap reggel felkelve újra a 200 hát döntőjére készülhetne.