A magyar férfi kézilabda-válogatott háromgólos vereséget szenvedett Dániától

A magyar férfi kézilabda-válogatott háromgólos vereséget szenvedett a dán csapattól az olimpiai csoportkör negyedik fordulójában. A vereség azt jelenti, hogy a sorsukat a házigazda és címvédő Franciaország elleni utolsó fordulóban dől el.

A magyar csapat erőteljes kezdés után nem tudta megtartani a vezetést Dánia ellen, végül 25-28-ra alulmaradtak. Jelenleg a csoport negyedik helyén állnak 2 ponttal. A következő, Franciaország elleni mérkőzés dönti el, hogy továbbjutnak-e a tornán. Dánia vezeti a csoportot 8 ponttal, míg Norvégia 6 ponttal követi őket.

A dánok már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert. A magyar csapat küzdött, de nem sikerült behozniuk a hátrányt. A következő, létfontosságú mérkőzésük Franciaország ellen lesz, amelynek kimenetele bizonytalan.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány elégedett volt játékosai teljesítményével, de hangsúlyozta a további győzelmek szükségességét. Mikler Roland kapus kiemelte a Franciaország elleni következő, kulcsfontosságú mérkőzésen való teljes odaadás fontosságát. Bánhidi Bence elismerte a Franciaország elleni nehéz kihívást, és kifejezte a csapat vágyát a meglepetés okozására. A vereség ellenére a magyar csapat eltökéltséget és karaktert mutatott a mérkőzésen. A B csoport állása a mérkőzés után: 1. Dánia (8 pont), 2. Norvégia (6 pont), 3. Egyiptom (3 pont), 4. Magyarország (2 pont), 5. Franciaország (1 pont), 6. Argentína (0 pont). Magyarország következő csoportmérkőzése Franciaország ellen augusztus 4-én 16:00-kor lesz.

Rodríguez a Dánia elleni mérkőzést követően kritikával illette a játékvezetőket, mondván, hogy a magyar csapatot hatszor büntették kiállítással, míg a dánokat alig. Sipos Adrián is értetlenül állt a sok kiállítás előtt, de hozzátette, hogy a csapat szoros meccset tudott játszani, és a védekezéssel meglepték az ellenfelet. A kéziválogatott utolsó csoportmeccsén a házigazda francia csapattal találkozik, ahol egy bravúros győzelemmel továbbjuthatnak a negyeddöntőbe.