A magyar férfi párbajtőrcsapat döntőbe jutott a párizsi olimpián

A magyar férfi párbajtőrcsapat, Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely összetételben, bejutott a döntőbe a párizsi olimpián, miután legyőzték a házigazda Franciaországot.

A magyar csapat 45-30-ra győzte le a világranglista vezetőjét, Franciaországot az elődöntőben, és ezzel biztosították helyüket a döntőben. Az egyéni mérkőzéseken Andrásfi, Koch és Siklósi mind győzelmet aratott, míg Nagy Dávid nem vívott a franciák elleni mérkőzésen. A következő ellenfél a címvédő Japán lesz, amelyet a csehek megszorítottak, de legyőzni nem tudták.

A magyar csapat, amely a legjobb nyolc között Kazahsztánt verte magabiztosan, Andrásfival kezdte a franciák elleni mérkőzést, aki az egyéni ezüstérmes Yannick Borelt győzte le. Siklósi Gergely Romain Cannoneval, Koch Máté pedig Luigi Mideltonnal szemben aratott győzelmet. A magyarok egyetlen asszót sem veszítettek el a kilencből, és a mérkőzés során folyamatosan növelték előnyüket.

A magyar párbajtőrcsapat legutóbb 2004-ben, Athénban volt olimpiai döntőben, amikor ezüstérmet szerzett. A férfi párbajtőr csapatversenyben az olaszokat a cseh csapat ejtette ki, így ők már nem jutottak tovább. A magyar csapat meccseit élőben követhetik a hvg.hu oldalán.