Tragédia a fonyódi strandon

Egy 85 éves férfi életét vesztette a fonyódi szabadstrandon, miután rosszul lett a vízben. A helyszínen tett újraélesztési kísérletek ellenére sem sikerült megmenteni az idős embert, és a kiérkező mentőhelikopter sem tudott már segíteni. A haláleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A nyugdíjas férfi a Balatonnál érezte rosszul magát, és bár azonnal megkezdték az újraélesztését a parton, az életét már nem lehetett megmenteni. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy az eset kapcsán folyamatban van az eljárás, és a rendőrség vizsgálja a történteket.

A tragikus események mellett egy másik incidens is megdöbbentette a Balatonnál pihenőket. Egy 8 éves kisfiú tűnt el Siófokon, ami nagyszabású kutatási akciót váltott ki. A rendőrség helikoptert és földi erőket is bevetett a gyermek felkutatására, és a közösség is összefogott, hogy a vízen és a szárazföldön is kutatóláncokat alakítsanak ki. Szerencsére később kiderült, hogy a fiú biztonságban visszatért a család lakásába.

A Balaton térségében az ilyen események mindig nagy figyelmet kapnak, hiszen a nyári szezonban sokan keresik fel a népszerű üdülőhelyet. A hatóságok folyamatosan hangsúlyozzák a vízbiztonság fontosságát, és arra intenek mindenkit, hogy legyenek óvatosak a vízparton és a vízben egyaránt.