Marvel: Visszatérnek a nagy nevek, de nem olcsón

Robert Downey Jr. és a Russo testvérek ismét a Marvel univerzumában dolgoznak, de ezért a franchise-nak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A színész és a rendezőpáros visszatérése a Marvel számára jelentős költségekkel jár, hiszen Downey Jr. többet kaphat, mint a rendezőknek szánt 80 millió dollár.

A Marvel univerzumába való visszatérés hírét Robert Downey Jr. a San Diegói Comic Conon jelentette be, ahol kiderült, hogy nem Vasemberként, hanem Doktor Doomként, a Fantasztikus négyes szupergonoszaként tér vissza. A Marvel ezzel a lépéssel a múltban bevált stratégiához nyúl vissza, és a franchise új koronaékszere lehet a régi csapat, Downey Jr. és a Russo testvérek újraegyesítése.

A Marvel 80 millió dollárt szán Anthony és Joe Russo rendezőpárosra a Bosszúállók: Ítéletnap és a Bosszúállók: Titkos háborúk című filmek rendezéséért, míg Robert Downey Jr. a főgonosz szerepéért még ennél is többet kaphat. Egy forrás szerint a színész a Marvel univerzumának eddig legjobban fizetett tagja, aki a filmszerepeiért 500 és 600 millió dollár közötti összeget vihetett haza.

Robert Downey Jr. állítólag azért vállalta el a visszatérést, mert a Russo testvérek rendezik a filmet, akikkel kizárólagosan hajlandó volt együtt dolgozni. A testvérek két Bosszúállók filmje összesen 4,851 milliárd dollárt hozott, és a Marvel újraéledésének kulcsa lehet ez az újraegyesítés.

Jonathan Majors, a Marvel-moziverzum korábbi főgonosza, Kang szerepét veszítette el, miután 2023 decemberében bűnösnek találták egy bántalmazási ügyben. A Marvel ennek következtében kénytelen volt elkaszálni a Kang Dinasztia alcímre hallgatott volna Bosszúállók filmet, amely most Avengers: Doomsday néven és új főgonosz szereplésével, Robert Downey Jr. által megformált Dr. Doommal tér vissza.

Majors a TMZ-nek nyilatkozva elmondta, hogy bár összetört a szíve a Marvel döntése miatt, mégis visszatérne Kang szerepéhez, mert imádta a karaktert alakítani. A Bosszúállók következő része a tervek szerint leghamarabb 2026-ban kerülhet a mozikba. A TMZ által megkérdezett Majors azt is hozzátette, hogy örömmel visszatérne Kang szerepébe, ha a rajongók és a Marvel is ezt szeretnék, és kifejezte, hogy igazságosnak tartja, hogy Robert Downey Jr.-t türelemmel, kíváncsisággal és szeretettel fogadták a Marvelnél, annak ellenére, hogy ő maga nem kapott hasonló lehetőséget.

Downey Jr. visszatérését még saját Bosszúállókbeli szereplőtársai előtt is titokban tartotta. Jeremy Renner, aki a filmekben Hawkeye karakterét alakítja, a Variety-nek adott interjújában kiakadt, amiért a színész nem avatta be őket a terveibe. Renner szerint Downey Jr. még a közös csoportos chatben sem említette a visszatérését, és csak a Comic-Conon történt leleplezés után kezdte ostromolni kérdésekkel. Renner izgatottan várja a fejleményeket, és elmondása szerint Downey Jr. balesete után olyan gyakran kereste őt, mintha már járnának.