Munkanap-áthelyezés hatására módosul a közlekedési menetrend

A munkanap-áthelyezés következtében változik a vonatok és a Volánbusz-járatok menetrendje a hétvégén. A Mávinform tájékoztatása szerint pénteken a munkanapokra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok, vasárnap pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint.

A Mávinform csütörtökön az MTI-vel közölte, hogy a nyári szabadságolások és a Balaton irányába várható megnövekedett utasforgalom miatt augusztus 2-án és 3-án több közvetlen vonat is elindul, így a szombati munkanap ellenére több Kék Hullám IC is a hosszabb, hétvégi útvonalon közlekedik. Az észak-balatoni tóparti éjszakai vonatok már péntek estétől járnak ezen a héten. A részletes menetrend letölthető a www.mavcsoport.hu oldalon.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul a munkanap-áthelyezés miatt. Pénteken a nyári tanítási szünetes munkanapon és a hét utolsó munkanapján, szombaton a nyári tanítási szünetes munkanapon, vasárnap pedig a munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. A további részletek a Volánbusz honlapján érhetők el.

A pénztárak augusztus 3-án, a munkanapi nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

A közlemény szerint valamennyi HÉV-vonalon augusztus 2-án és 3-án is a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend szerint járnak majd a vonatok.