Magyar sportolók csütörtöki menetrendje az olimpián

Sűrű nap elé néznek a magyar versenyzők a párizsi olimpia hatodik napján, ahol több sportágban is éremesélyesek lehetünk.

A szerdai nap után, amikor is nem született meg az első magyar aranyérem, a csütörtöki programban is számos magyar sportoló és csapat lép majd színre. Az atlétikai versenyek kezdetét veszik, a gyaloglóink, Helebrandt Máté és Venyercsán Bence, valamint a női mezőnyben Madarász Viktória és Récsei Rita már kora hajnalban rajthoz állnak a 20 kilométeres távon.

A cselgáncsban Vég Zsombor 100 kilogrammos súlycsoportban küzd majd a negyeddöntőig, majd délután a vigaszág, elődöntők és a bronzmérkőzések, valamint a döntő következik. Az úszásban előfutamokban Molnár Dóra, Szabó-Feltóthy Eszter, Szabó Szebasztián és Zombori Gábor is medencébe ugranak, míg a női 4x200 méteres gyorsváltó is megkezdi a küzdelmeket.

Délben sportlövészetben Mészáros Eszter a női puska összetett alapversenyében vesz részt, míg a vitorlázásban Érdi Mária és Vadnai Jonatán is vízre szállnak. A női kézilabda-válogatott kulcsfontosságú mérkőzésen lép pályára Spanyolország ellen, és a női kézisek után Hámori Luca ökölvívó nyolcaddöntőjét, majd Kovács Richárd negyeddöntőjét követhetjük.

A torna szerelmesei Czifra Bettina Lili női egyéni összetett döntőjére számíthatnak, míg az estét a férfi vízilabdázók zárják Japán elleni mérkőzéssel. Kós Hubert 200 méter hátúszás döntőjében a legjobb idővel döntős, és az első helyről indulva reménykedhetünk az első magyar aranyérem megszerzésében.

A teljes programért, éremtáblázatért és a friss hírekért az Index olimpiai melléklete böngészhető. Az élő hírfolyamot pedig az Indexen követhetik.