Kétmillió forintot eljátszott egy futár

Egy csomagszállító cég alkalmazottja közel kétmillió forintos hiányt okozott, majd a pénzt szerencsejátékkal próbálta visszaszerezni, de az összeset elbukta. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye alapján a 27 éves egervári férfit Zalalövőn fogták el.

Július 26-án délután egy csomagszállító cég értesítette a rendőrséget, hogy az egyik alkalmazottjuknál közel kétmillió forintos hiányt fedeztek fel. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint a munkavállaló a hiány felfedezése után engedély nélkül távozott a telephelyről a futárszolgálat járművével.

A rendőrök a 27 éves egervári férfit Zalalövőn fogták el, majd előállították a kapitányságra. A férfi ellen sikkasztás és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

A kihallgatás során a fiatalember beismerte a bűnösségét. Elmondása szerint a pénzt szerencsejátékkal próbálta visszaszerezni, de végül elvesztette a teljes összeget. A vármegyei rendőrség közleménye szerint hasonló eset már történt két éve Zalában, akkor egy pénzszállító költötte szerencsejátékra az elsikkasztott milliókat.