Magyar kézilabda vereség Norvégiától az olimpiai selejtezőn

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy góllal, 26-25-re kikapott Norvégiától a Párizsi Olimpia csoportkörének harmadik fordulójában. A korai kezdés ellenére több ezer szurkoló, köztük magyar drukkerek is, már jóval a mérkőzés előtt megérkeztek. Norvégia 11 mérkőzés óta veretlen, az olimpián Argentína és Franciaország ellen is győzött. Magyarország utoljára 12 évvel ezelőtt győzte le Norvégiát egy világbajnoki pótselejtezőn.

A magyar csapat Palasics Kristóffal a kapuban kezdett, a mezőnyben pedig olyan játékosok szerepeltek, mint Imre Bence, Ancsin Gábor, Lékai Máté, Szita Zoltán, Bóka Bendegúz és Bánhidi Bence. A félidőben Magyarország 13-11-re vezetett, Palasics fontos védéseket hajtott végre. A második félidőben a magyar csapat egy időben három góllal is vezetett, azonban Norvégia az utolsó másodpercben szerzett góllal 26-25-re győzött.

A B csoport állásában Norvégia vezet, mögötte Dánia, Egyiptom, Magyarország, Franciaország és Argentína helyezkedik el. A magyar válogatott következő csoportmérkőzéseit augusztus 2-án Dánia, augusztus 4-én pedig Franciaország ellen játssza.

A norvégok elleni szívszorító vereség miatt a magyar csapat előrelépési esélyei megcsappantak az olimpiai selejtezőben. Bár erős kezdés után Magyarország nem tudta megtartani a vezetést, végül 26-25-re alulmaradt. Kulcsjátékosok, mint Imre Bence és Bánhidi Bence is hozzájárultak a csapat teljesítményéhez. A vereség nehéz helyzetbe hozta a magyar csapatot a közelgő Dánia és Franciaország elleni mérkőzések előtt.

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy létfontosságú mérkőzést veszített el Norvégia ellen, annak ellenére, hogy a játék nagy részét uralta. Egyiptom elleni vereség után Argentínát legyőzte a csapat. Palasics Kristóf lenyűgöző védéseket mutatott be az első félidőben, de Norvégia az utolsó percben átvette a vezetést. Lékai Máté 61 másodperccel a vége előtt egyenlített, de Norvégia a győztes gólt 2 másodperccel a lefújás előtt szerezte meg. A végeredmény 25-26 lett. Magyarország pénteken Dániával, vasárnap pedig Franciaországgal mérkőzik meg a Világbajnokság csoportkörében. A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

Bánhidi Bence szerint a vereség "szíven szúró" volt, különösen az utolsó norvég gól láttán. A csapatnak nincs mire tartalékolni, és a következő mérkőzéseken, a dánok és a franciák ellen, mindenre szükség lesz. Imre Bence, aki a portugálok ellen kilenc lövésből kilenc gólt szerzett az olimpiai selejtezőn márciusban, most egy ziccerben nem talált be, de a csapattársai támogatják őt a folytatásban is.

A csoport állása: 1. Norvégia 6 pont (3 meccs), 2. Dánia 4 pont (2 meccs), 3. Egyiptom 2 (2 meccs), 4. Magyarország 2 (3 meccs), 5. Franciaország 0 (2 meccs), 6. Argentína 0. A franciák még pont nélküliek, de ez változhat, mert délután Egyiptommal mérik össze erejüket.