A Sárkányok háza évadfináléjának kiszivárgása

Az HBO Sárkányok háza című sorozatának második évadzáró epizódjából jelenetek szivárogtak ki a TikTokra és más közösségi médiafelületekre, mielőtt az hivatalosan bemutatásra került volna.

Az események kedd este kezdődtek, amikor egy TikTok felhasználó 14 videót, összesen 30 percnyi felvételt töltött fel a Sárkányok háza második évadának fináléjából, amelyeket a képernyőről rögzítettek egy másodlagos eszközzel. A videók gyorsan elterjedtek a közösségi médiában, és a TikTokon egyes videók több mint százezerszer lettek megtekintve, mielőtt a platform letiltotta volna a szivárogtató csatornát.

A szivárgás nem egyedi eset, hiszen a Sárkányok háza első évadának fináléja is kiszivárgott 2022-ben, két nappal a hivatalos premier előtt. Az akkori esetben az HBO egy európai, közel-keleti vagy afrikai forgalmazó partnert tett felelőssé a történtekért. A Trónok harca sorozatnak is voltak hasonló problémái, például 2017-ben, amikor a hetedik évad egyik epizódja került ki illegálisan az internetre, és az utolsó évad több epizódja is felkerült illegális letöltő oldalakra a megjelenés előtt, sőt, véletlenül a DirecTV Now és az Amazon Prime Video német platformja is a tervezett időpontnál előbb tette elérhetővé az epizódokat.

Az HBO még nem kommentálta a legújabb szivárgást, és egyelőre nem ismert, hogy ki áll a friss kiszivárgás mögött. A Sárkányok háza második évadának fináléja augusztus 4-én, vasárnap kerül bemutatásra az HBO-n és a Maxon. A számos nemzetközi forgalmazó partner miatt szinte borítékolható volt, hogy a Sárkányok háza ezúttal sem fogja megúszni a szivárgást. Ezt az HBO többek között úgy próbálta megakadályozni, hogy a második évad fináléját a sajtónak sem küldte ki előre, de a jelek szerint ez sem volt elég.

A Trónok harca előzménysorozatának új évada június közepén indult, és bár a kezdetek döcögősek voltak, a sorozat a második felére beindult, és olyan fordulatokat hozott, amelyekre a rajongók vártak, sőt, olyanokat is, amelyekre talán még a Trónok harca sem volt képes. A Sárkányok házával az After+ adásában is foglalkoztunk.