Római erdőtűz és camorra vezető elfogása

Rómában, a Monte Mario negyedben hatalmas erdőtűz tört ki, amely miatt több épületet is ki kellett üríteni, és a helyszínen a tűzoltók és a polgári védelmi egyesületek önkéntesei küzdenek a lángokkal. Olaszországban a csendőrség elfogta Salvatore Marit, a camorra egyik vezetőjét, aki a veszélyes szökésben lévő bűnözők listáján szerepelt.

A Piazzale Clodio igazságügyi központ közelében keletkezett tűz miatt négy épületet és 40 embert kellett evakuálni, köztük a helyi csillagvizsgáló lakóit is. A Via Teuladán található RAI székházból is menekülniük kellett az ott dolgozóknak. A tűzoltók négy csoportja, két tartálykocsi és polgári védelmi járművek segítségével, valamint két helikopterrel igyekeznek megfékezni a lángokat.

A helyi sajtó beszámolója szerint Roberto Gualtieri, Róma polgármestere is a helyszínre sietett. Egy helyi lakos szerint már kora délután magasra csaptak fel a lángok, és robbanásokat is hallottak.

Az olasz csendőrség egy másik akcióban elfogta Salvatore Marit, a camorra nápolyi bűnszervezet egyik vezetőjét, aki a Castel Volturnóban rejtőzködött. Mari 2023 óta volt szökésben, és a Nápoly melletti Secondigliano börtönébe szállították. A camorra-főnökkel együtt hat másik embert is elfogtak, akik segítettek neki a rejtőzködésben. A hatóságok a villában, ahol Mari-t elfogták, fél kilogramm marihuánát, csaknem 10 ezer euró készpénzt, rendőrségi villogót, bilincseket és a rendőrségéhez hasonló egyenruhákat találtak.

A camorra, amely Campania tartományt uralja, körülbelül 100 klánból és 6000 tagból áll. A szervezetnek nincsenek csúcsvezetői vagy testületei, az egyes klánok egymás közti megállapodások alapján cselekednek a saját befolyási területükön.