A forint továbbra is gyengül, az Opus Global igazgatóságában és hitelminősítésében változás

A magyar forint árfolyama továbbra is gyengülő tendenciát mutat az euróval szemben, ma reggel már 395 felett kezdett, míg az Opus Global igazgatóságában személyi változás történt, és a cég hitelminősítését a Scope Ratings megerősítette.

A forint az elmúlt időszakban 390 és 395 között ingadozott az euróval szemben, de ma reggel már 395 fölötti értéken nyitott. A dollár árfolyama az euróval szemben 1,082 felett van, az elmúlt hetekben 1,08 és 1,09 között mozgott a jegyzés. A mai napon az eurózóna inflációs adatainak közzététele, valamint a Fed kamatdöntő ülésének eredményei várhatóan befolyásolni fogják a devizapiacot. Jelenleg a dollár 365 forint 20 fillérbe kerül.

Az Opus Global igazgatóságában változás következik be, Görbedi László 2024. július 31-ével lemondott igazgatósági tagsági tisztségéről. Az igazgatóság további tagjai között szerepel Vida József, az igazgatóság elnöke, valamint Détári-Szabó Ádám, Lélfai Koppány, Makai Szabolcs, Németh Zoltán Péter és Torda Balázs.

A Scope Ratings felülvizsgálta az Opus Global hitelminősítését a Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódóan, és megerősítette a korábbi besorolást, ami négy fokozattal van az MNB által elvárt szint felett. Az Opus Global kötvényeinek besorolása BBB-, a társaságra pedig BB minősítést adott a Scope Ratings, stabil kilátásokkal. A hitelminősítő kiemelte az Opus jó pénzügyi kockázati profilját, a teljes költségfedezetet, a készpénztermelő befektetési portfóliót és a jó költségszerkezetet, valamint a vállalat kiegyensúlyozott, négy különböző iparágra diverzifikált portfólióját. Ugyanakkor megjegyezte a magas koncentráltságot a visszatérő jövedelem termelésében és azt, hogy a nem ipari leányvállalatok többsége eddig nem tudott osztalékot fizetni. A stabil kilátásokat a következő két évben változatlan befektetési portfólió, a meglévő portfólió fejlesztése és a részvényesi készpénzvisszajuttatás támasztja alá.

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft.