Próbakörön kapott el a rendőrség egy gyorshajtó nőt Szekszárdnál

Egy 30 éves nő 181 km/órás sebességgel száguldott a szekszárdi 6-os főúton, ahol a megengedett sebesség csupán 90 km/h. A rendőrség megállította és jelentős bírságot szabott ki rá.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei vasárnap délután a szekszárdi 6-os főúton sebességet mértek. Nem sokkal fél három előtt egy fekete Mercedes tűnt fel a traffipax kamerája előtt, amely 181 km/órával száguldott a megengedett 90 km/h helyett.

A járművet egy 30 éves nő vezette, aki azt állította, hogy próbakörön voltak. A gyorshajtásért a rendőrség 260 ezer forintos közigazgatási bírságot és 8 közlekedési előéleti pontot szabott ki rá.

A rendőrség kiemelte, hogy a gyorshajtás súlyos baleseti kockázatot jelent, hiszen megnöveli a fékutat, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtók nemcsak saját, de mások életét és testi épségét is veszélyeztetik, ezért fontos a sebesség helyes megválasztása és a közlekedési szabályok betartása. A rendőrség sebességmérési tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával, pedig a hatóságok nem győzik hangsúlyozni, hogy a sebesség nem megfelelő megválasztása a balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség továbbra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy a gyorshajtás magas baleseti kockázattal jár, és fokozottan kéri a közlekedési szabályok betartását.