Pupp Réka és a párizsi olimpia

Pupp Réka ötödik helyezést ért el a női cselgáncsozók 52 kilós súlycsoportjában, míg Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint Magyarország százszor jobb olimpiát rendezne, mint Párizs.

Pupp Réka a vasárnapi versenyen a hosszabbításban kapott ki a francia Amandine Buchardtól, így az ötödik helyen végzett a női cselgáncsozók 52 kilós súlycsoportjában. A 28 éves dzsúdós a Magyar Olimpiai Bizottság youtube csatornájának adott interjúban beszélt keserédes érzéseiről. Pupp Réka a cselgáncsozók vegyes csapatversenyében is tatamira lép augusztus 3-án.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Nemzeti Sportnak adott interjúban osztotta meg véleményét, miszerint Magyarország százszor jobb olimpiát tudna rendezni, mint Párizs. Gyulay a párizsi magyar nagykövetségen beszélt a sportlapnak, és kifejtette, hogy az olimpiai bizottság elnökét gyakran az aktuális olimpia éremszámáról ítélik meg, ami nem csak Magyarországra jellemző, hanem minden országban így van. Hozzátette, hogy a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ben, egészen elképesztőek.

Gyulay Zsolt reménykedik abban, hogy a magyar csapat szerencséje megfordul, és a vívócsapatversenyekben, ahol erősek vagyunk, valamint más sportágakban is érmeket szerezhetünk. A MOB elnöke értékelte Milák Kristóf 200 pillangón mutatott előfutambeli teljesítményét, és kritikát fogalmazott meg a sportági szerepléseinkről. Kiemelte, hogy érdekes kérdés, hogy Milák Kristóf a hagyományos magyar edzésmódszerek alapján készül-e, vagy teljesen más utat jár, hiszen világklasszis a saját számában. Gyulay szerint ez kérdés lesz a magyar úszósporton belül, mert az látszik, hogy úszásban, ahol korábban már érmeket gyűjtöttünk, most még döntőbe sem jutunk ezekben a számokban.

Gyulay Zsolt beszélt a játékokon eddig történtekről is. Szerinte nem szabad összekeverni a nyitóünnepséget az olimpiával, mivel az előbbi lehetőség egy-egy országnak, hogy megmutassa önmagát. Állítja, hogy azokkal a francia sportolókkal és sportvezetőkkel, akikkel beszélt, azt mondták, meglepetéssel nézték a megnyitóünnepséget. "De kérem azt, hogy a sportolókat, a sportágakat, a nemes versengést, a fair play szellemét nézzék, mert egyébként a versenyek fantasztikusak" – tette hozzá. Gyulay hangsúlyozta, hogy a sportolóknak a versenyszámra kell koncentrálniuk, függetlenül az olimpiai faluban tapasztalt körülményektől.