A magyar férfi vízilabda csapat vereséget szenvedett Spanyolországtól

A magyar férfi vízilabda csapat 10-7-re kikapott Spanyolországtól a Párizsi Olimpia csoportkörének második fordulójában, ezzel a B csoport harmadik helyére csúszva le két forduló után.

A magyar csapat lassan kezdte a mérkőzést, az első gól öt perc után született meg. A találkozón többször is sikerült egyenlíteniük, de végül 10-7-es vereséget szenvedtek. A kapus, Vogel Soma kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 12 védéssel zárta a meccset. A magyar csapat jelenleg 3 ponttal áll a csoportban, és a következő ellenfele Japán lesz, ahol a győzelem elengedhetetlen a csoport élére kerülés esélyének megőrzéséhez.

A csoportban jelenlegi állás szerint Spanyolország vezet 6 ponttal, míg Ausztrália 3 ponttal a második, Magyarország szintén 3 ponttal a harmadik, Franciaország szintén 3 ponttal a negyedik, Szerbia szintén 3 ponttal az ötödik, és Japán áll a hatodik helyen, pont nélkül.

A magyar csapat a tokiói olimpián a spanyolok elleni csoportmérkőzésen győzött, és korábban bronzérmet nyert a spanyolok ellen az Európa-bajnokságon. A védekezésben küzdő magyar csapatnak nehézségei voltak a támadások felépítésében, és bár volt esélyük az egyenlítésre, több lehetőséget is kihagytak. A spanyolok megszerezték a vezetést, és a magyar csapat nem tudott felzárkózni. A spanyolok növelték előnyüket, és a magyar csapat nem tudott talpra állni, így elszenvedték az olimpia első vereségét.

A következő mérkőzésen Japán lesz az ellenfél, és a győzelem elengedhetetlen a csoport élére kerülés esélyének megőrzéséhez. A csoport első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe. A spanyolok első negyedben szerzett góljaikat Munarriz és Sanahuja szerezték, míg a magyarok a második negyedben Vince góljával egyenlítettek, de a spanyolok ismét megszerezték a vezetést Larumbe találatával. A harmadik negyedben Spanyolország 7-4-re növelte az előnyét, de a magyar csapat Angyal és Fekete góljaival visszaküzdötte magát a meccsbe, azonban a spanyolok megőrizték előnyüket és 10-7-re győztek. A magyar csapat két nap múlva játszik Japán ellen.