Szamurájkardos támadás Észak-Alföldön

A Debreceni Járásbíróság elrendelte egy huszonéves férfi letartóztatását, aki ittas állapotban szamurájkarddal támadt a rendőrökre egy észak-alföldi településen.

A megalapozott gyanú szerint július 26-án reggel a férfi, aki a húszas éveinek végén jár, otthonában kezdett randalírozni ittas állapotban. A helyszínre érkező rendőrökkel szemben kezdetben együttműködőnek tűnt, és a rendőrök felvilágosítással kívánták lezárni az ügyet. Azonban a férfi ezután bement a házba, és egy 60 centiméter pengehosszúságú, kiélezett szamurájkarddal tért vissza.

Amikor a férfi a rendőrök felé indult a karddal, többször felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de ő tovább közeledett feléjük. Mivel a férfi kezében lévő kard az élet kioltására alkalmas volt, az egyik rendőr figyelmeztetés után gázspray-t alkalmazott, és csak ekkor ejtette el a kardot.

A támadás után a rendőrök megbilincselték és előállították a fiatalt, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte őrizetét, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A Debreceni Járásbíróság a gyanúsítottat egy hónapra elrendelte a letartóztatását, aki korábban büntetlen előéletű volt.