Céline Dion lenyűgöző ruhája és megható duettje az olimpiai megnyitón

Céline Dion, aki súlyos betegséggel küzd, megható előadással tért vissza a közönség elé a 2024-es párizsi olimpia megnyitóján, az Eiffel-toronyról énekelve Édith Piaf egyik dalát. Az énekesnő megjelenését egy különleges Dior ruha is emelte, amelynek készítése ezer órán át tartott, és a produkciót egy magyar énekes, Zdroba Patrik duetté vágta össze.

A párizsi olimpiai megnyitó egyik legérzelmesebb pillanata volt, amikor Céline Dion az Eiffel-toronyról előadta Édith Piaf Hymne à l’amour című dalát. A kanadai énekesnő fellépése már a láng fellobbanása előtt nyílt titok volt, de a súlyos betegséggel küzdő Dion megjelenése mégis meglepetésként ért mindenkit. Az előadást később Zdroba Patrik is elénekelte, majd duetté vágta össze a két produkciót, amit az Instagram-oldalán mutatott meg követőinek.

A Dior Haute Couture által készített ruha ezer órán át készült a francia divatház műhelyében, és Maria Grazia Chiuri, a Dior kreatív igazgatója álmodta meg a ruhát Céline Dion számára. A fehér ruhakölteményt több ezer csillogó gyönggyel és 500 méternyi rojttal díszítették, amelynek készítési folyamatáról a divatház Instagram-oldalán is megosztottak néhány fotót.

Céline Dion 2022 decemberében osztotta meg a nyilvánossággal, hogy stiff-person-szindrómával diagnosztizálták, egy nagyon ritka neurológiai rendellenességgel, amely az egymillióból mindössze egy embert érintő izommerevséggel és fájdalmas izomgörcsökkel jár. A betegség miatt az énekesnő lemondta a világ körüli turnéját, amely Budapestre is ellátogatott volna, és visszavonult a nyilvános szereplésektől is. Azonban az olimpiai megnyitón nyomát sem lehetett érezni betegségének.

Az olimpiai megnyitó teljes egészében visszanézhető a Maxon. Dion korábban azt nyilatkozta, hogy nagy álma volt újra látni az Eiffel-tornyot, és ez a kérése teljesült, ráadásul egy olyan különleges alkalommal, mint az olimpiai megnyitó. Zdroba Patrik posztjában Céline Dionnak is üzent, mondván: a péntek este neki és Magyarországnak is varázslatos volt, ezért az ország nevében is szeretné megköszönni az élményt, amelyet az énekesnő nyújtott párizsi fellépésével.

Kérlek, fogadd sok szeretettel. Mi is nagyon büszkék vagyunk a magyar olimpikonokra, szurkolunk nekik! Hajrá Magyarország!

– zárta posztját az énekes, aki a múlt hónapban is dallal üzent kedvencének.