11 éves lány több mint 20 iskolát fenyegetett meg Floridában

Egy 11 éves virginiai kislány több mint 20 iskolát érintő hamis riasztással hívta fel magára a figyelmet Floridában, ahol bombákról és lövöldözésekről tett bejelentéseket. A hatóságok nehezen, de végül azonosították és vádat emeltek ellene.

A virginiai lány május 14-én kezdte meg a rendőrségi hívások sorozatát, amikor a Palm Coastban található Buddy Taylor középiskolával kapcsolatban tett bejelentést. A következő egy hét alatt további több mint 20 hívást indított, melyek során állította, hogy bomba van az épületekben, lövöldözéssel fenyegetőzött, vagy azt állította, hogy tanárokat és diákokat lőttek le az adott intézményekben.

A swatting néven ismertté vált jelenség során a gyermek a hatóságokat hamis indokkal hívta fel, hogy felfegyverzett rohamrendőröket küldjenek az általa megjelölt célpontokhoz. A lány próbálta eltüntetni a személyazonosságára vonatkozó nyomokat, de a hatóságoknak végül sikerült kideríteniük azonosságát.

A kihallgatása során a lány elismerte, hogy ő telefonált, és azt is bevallotta, hogy az internetről tanulta meg, hogyan rejtse el a személyazonosságát. A hatóságok nem közölték, miként sikerült mégis a nyomára bukkanniuk. A gyermeket a telefonhívások mellett a tárgyi bizonyítékok manipulálásával is megvádolták.

Az ügyészség jelenleg azon dolgozik, hogy a lány ellen Floridában emeljenek vádat, és ott kerüljön sor a tárgyalásra. A Gizmodo jelentése szerint a swatting veszélyes jelenség, mivel nem csak a különleges egységek erőforrásait terheli le, hanem tragédiát is okozhat, amire korábban már volt példa. A gyermek Virginiában él, és egyelőre nem tudni, hogy van-e bármilyen kapcsolata Floridával, és hogy miért éppen azt az államot választotta célpontul.